Veszélyjelzés: sűrű köd és ónos eső!

A hőmérséklet egyre kellemesebb lesz

2016/01/26

Elsősorban délkeleten, keleten lehet csapadék, a Tiszántúlon még akár hajnalban is. Délután az északkeleti megyékben kisebb körzetekben újra ónos eső és köd várható.

received_2491012060986581

Emellett keddre virradó éjjel sokfelé rosszak lesznek a látási viszonyok. Nagy kiterjedésű, sűrű köd főként a középső országrészben lehet, és akár nappal is megmaradhat.

Az ónos eső veszélye miatt keddre Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, míg a tartós köd veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére.

ónos eső

Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, de a Dunántúl magasabb részein ennél enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet a Dunától keletre általában mínusz 1 és plusz 6, a Dunántúlon plusz 6-13 fok között valószínű.

Eleinte túlnyomóan borult lesz az ég. A Dunántúlon többfelé esőre számíthatunk, a középső megyékben ónos eső, eső, fagyott eső, de kezdetben főleg a Dunakanyar és a Bükk közötti területen még hó is hullhat. A Miskolc-Békéscsaba vonaltól keletre pedig havazás valószínű. Estétől fokozatosan csökken a csapadék területi kiterjedése, hajnalban már csak a Dunától keletre lehet szitálás, vagy ónos ködszitálás. Sokfelé párás lesz a levegő, éjszaka a Dunántúlon kisebb körzetekben, másutt nagy területen képződik köd. Napközben a nyugati megyékben szakadozottabb lesz a felhőzet, egyes helyeken kora délutánig néhány órára a nap is kisüthet, a Dunától keletre azonban erősen felhős, vagy borult, többfelé tartósan párás, ködös időre számíthatunk. Északkeleten kisebb eső, a határvidéken esetleg ónos eső is lehet délután, másutt számottevő csapadék kedd estig nem valószínű. Éjjel a Dunántúl magasabb részein az északnyugati szél megélénkülhet, ezt leszámítva többnyire gyenge marad a légmozgás. (MTI)

Hozzászólások