Vezetőképes tinta okostelefonokhoz

2014/06/05

A 3D Systems, a cég, amelynek feladata, hogy a komponens modulokat nyomtassa a nem sokára megjelenő 50 dolláros Project Ara okostelefonokhoz, tájékoztatást adott ki a vásárlóknak a termékkel kapcsolatos erőfeszítéseiről.

A termelési platform munkálatokat illetően a cég elmondta, hogy a konduktív (vezető) tinta fejlesztése felé irányul elsősorban a figyelmük, amelyet a funkcionális modulok nyomtatásakor használnak majd.

A fejlesztés a Carnegie Mellon University és az X5 Systemmel együtt történik majd, mondta a 3D Systems. Ezen túlmenően a modulok nyomtathatóak lesznek kemény és lágy anyagokra is a következő színspektrumokban: CMYKWT: cián, bíborvörös, sárga, fekete, fehér és áttetsző.

google_ara1-720x4201

Magát a 3D nyomtató platformot illetően a 3D Systems úgy döntött, hogy kerüli a leggyakrabban használt un.dugattyús rendszert, melyre jellemzőek a sebesség növekedések és csökkenések, amely nagyban megnöveli a nyomtatási időt. Helyette a cég egy folyamatos mozgásrendszert fejleszt ki a korszerűbb nyomtatáshoz.

A 3DSystem alapítója és CEO-ja, Chuck Hull elmondta: „ Az exponenciális alkotó energia ötvözése az exponenciális informatikai technológiával példátlan fordulat és a fogyasztó számára elképesztő lehetőségeket rejt. Ennek a projektnek az egyes szakaszai izgalmas lépések a jövő felé.”

Hozzászólások