Vidám citromos alátét a limonádédnak

Tombol a nyár otthonodban

2015/08/13

Tombol a nyár, hát miért ne dobhatnánk fel a kertben, vagy erkélyen kényelmesen elszürcsölgethető limonádénkat jópofa kiegészítőkkel?! Ha vendégeket vársz estére, akkor is szuper dekorációs elem a citromos alátét.

Ha már isteni hűsítő limonádékat iszogatunk a rekkenő hőség során, miért ne tegyük ezt hangulatos környezetben, akár a megfelelő színű kiegészítővel párosítva! Már az előkészület is komoly szórakozást ígér, a végeredmény pedig maga lesz a felüdülés. Csinálj te is citromos alátétet a jéghideg limónak, ehhez adunk is a végén egy tökéletes receptet! Tündökölj színekben, használd a pasztellt és a nyár színeit, legyen benne sárga, narancs, rózsaszín és fehér, hogy igazán különleges legyen a pillanat. Hogy ne unatkozz a strandon, vidd magaddal a szükséges eszközöket, így játszva barnulhatsz, persze szigorúan csak a megengedett időben! A fa hűsítő árnyékában ugyanúgy kiélheted kreativitásod.

Szükséges eszközök:

  • néhány színes filc-anyag
  • az INNEN letölthető citrom sablon
  • cérna

Talán a világ egyik legegyszerűbb csináld magad projektje a következő! Ha letöltötted a sablonokat, akkor nincs más dolgod, mint a megfelelő színű anyagból kivágni a különböző elemeket. A kör formák értelemszerűen adják magukat, ez lesz a citrom héja és a húsa, a gerezdeket jelképező kis háromszögek pedig a citrom belseje. Gombostűvel illeszd őket egymáshoz, hogy ne csússzanak el az elemek, majd tű és cérna segítségével szépen varrd össze azokat.

citrom

citrom2

citrom3

citrom5

És ahogy ígértük, álljon itt egy üdítő limonádés recept, ha azonnal ki is próbálnád!

Málnás pezsgőkoktél
  • 1 üveg jól behűtött pezsgő
  • 2 dl gyömbér (vagy szóda)
  • 1/2 pohár vodka (sima, vagy málnás ízesítésű)
  • málnás limonádé koncentrátum
  • néhány szem friss málna lime vagy citrom

Keverd össze, rázd fel, hűtsd le, és máris fogyaszthatod! Alkohol nélkül is igazi felüdülés az isteni limonádé-koktél!

koktel

Hozzászólások