Videó Alonso rejtélyes balesetéről

A versenyző emlékezetkieséssel küzd

2015/02/26

Múlt hét vasárnap Fernando Alonso, a McLaren-Honda kétszeres világbajnok Forma-1-es pilótája a falnak csapódott autójával. Nem túl gyorsan, de előbb eszméletet vesztette el, majd az emlékezetét. Azóta sem tudni pontosan, mi történt, most előkerült egy eddig nem látott videó a mentésről.

Eleinte annyit lehetett tudni, hogy Fernando Alonsót a baleset után mentőhelikopterrel kórházba szállították, majd pár órás hírzárlat után jött a hír, hogy jól van. Arra azonban, hogy pontosan mi történt, még a mai napig nincs válasz, például a mögötte haladó Sebastian Vettel sem értette a balesetet.

A mentésről most előkerült egy videó, amin az látszik, hogy Alonsóval tényleg valami gond lehet, mert nem száll ki az autójából, ugyanakkor a pályamunkások feltűnően idegesek. Az Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) sem tetszik ez a három napos kórházi kezelés, így a szervezet is elkezdett vizsgálódni.

Elterjedt az a pletyka is, hogy Alonso áramütést kapott, és ezért sodródott le a pályáról, de ezt csütörtökön Ron Dennis csapatfőnök határozottan cáfolta. Azt ugyankkor elismerte, hogy a versenyző nem volt eszméleténél, amikor kivették az autóból, és azért haladt lassabban (230 helyett 150 km/órával), mert éppen aerodinamikai méréseket végzett az MP4-30-on.

A McLaren hivatalos verziója szerint az erős széllökések okozták a balesetet, amiben sokan még ma is kéteékednek, de szemtanúk – és a videó – szerint valóban erős volt a légmozgás a pályán a baleset idejében, és maga a pilóta is erre panaszkodott rádión.

Bár az orvosi tesztek semmifél agykárosodást nem mutattak ki a pilótánál, aki egyébként minél előbb vissza akar térni az autóba, de nem emlékszik semmire a baleset idejéből, és tartja magát a hír, hogy nemcsak a teszteket, de az idénynyitó, március 15-i Ausztrál Nagydíjat is ki kell hagynia.

Hozzászólások