Videó! – Ez a párizsi terroristák síron túli videóüzenete

"Világszerte az életetekre fogunk törni"

2016/01/25

Az Iszlám Állam olyan videót tett közzé vasárnap este,  amin a párizsi merényleteket elkövetők utolsó üzenete látható. Nem lehet tudni, hogy a felvételeket hol készítették.

A videó a közösségi médiában illetve az Iszlám Állam rejtett webes fórumain terjedt. Ez az első olyan mozgókép, amin a párizsi akciót elkövető terroristák láthatók, még a merénylet előtt. Az “Öljétek meg őket bárhol, ahol rájuk találtok” című üzenetben a lefejezések és erőszakos képsorok mellett Nagy-Britanniának célzott fenyegető képsorok is vannak, ezeknek a hitelességét azonban nem erősítette meg sem a francia külügyminisztérium, sem az Egyesült Államok elnöki hivatalának nemzetbiztonsági tanácsa.

Amíg csak muszlimok vannak a hitetlenek börtöneiben, ölni fogunk benneteket. Ott vagyunk az országotokban és az otthonotokban, hogy megöljünk titeket. Az egészről a politikátok, a háborút vívó politikusok és a kormányok tehetnek. Világszerte az életetekre fogunk törni, akár turistaként utaztok, akár üzleti úton vagytok, akár az otthonotokban alusztok” – üzeni a videó elején a 130 ember életét követelő párizsi terrortámadás kiötlője, Abdelhamid Abaaoud. Őt decemberben ölték meg a francia rendőrség különleges egységei.

A  18 perces videón minden ISIS közleményre jellemző elem megtalálható. A legfiatalabb párizsi merénylő, Bilal Hadfi például egy lefejezős gyilkosságot követ el rajta, ugyanúgy mint a Bataclan koncertteremnél önmagát felrobbantó Samy Amimour. A videó legvégén David Cameron brit miniszterelnök beszél, akin célkeresztek jelennek meg, illetve egy felirat: “Aki beáll a hitetlenek közé, a kardunk elé kerül, és szégyenteljes halállal fog halni.

FIGYELEM! Nyugalom megzavarására alkalmas erőszakos tartalom!

>

Hozzászólások