Videó! – Ezután kizárt, hogy újra gyrost egyél!

Az ˝undorító˝ nem elég kifejező...

2016/01/25

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azonnal bezáratott egy undorító körülmények között működő péküzemet. Több mint egy tonna pitát foglaltak le.

received_2491012060986581

Cigarettacsikkek halma, egérürülékkel borított padló, vastag penészbundával ellepet falak és ajtók. Ilyen állapotokat fedezett fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága és a NAV közös razziája során. Vidáman futkosó egerekkel és régóta döglött rágcsálókkal egyaránt találkoztak. Szokás szerint videó is készült a nagy leleplezésről, az azonban nem derült ki, hogy a főváros melyik kerületében történt a lefülelés. 

Az üzemben kizárólag pita készült, amit az elkapott tulajdonos bevallása szerint vendéglátóhelyeknek adtak el, ezekről azonban semmilyen nyilvántartást nem vezettek. A NÉBIH szakemberei a rémisztő állapotok mellett azt is kiderítették, hogy az alkalmazottak egy része nem dolgozott náluk hivatalosan. A vállalkozás kilenc emberből hármat egyáltalán nem, egyet pedig későn jelentett be a Nemzeti Adóhivatalnál. A több tonna pita lefoglalása után a péküzem működését azonnali hatállyal megtiltották, és milliós nagyságrendű bírságra büntették.

Nem ez volt az első eset, hogy elvették a gyrosra vágyók étvágyát. Decemberben a NÉBIH egy olyan gyrosüzemet leplezett le, ahol rengeteg jelöletlen, illetve nem nyomon követhető csirke- és marhahúst találtak. A legmegdöbbentőbb felfedezés ekkor az volt, hogy a nagy mennyiségű húst egy betonkeverőben állították elő. Ennél az esetnél sem derült ki, hol nem érdemes gyrost vásárolnunk, ekkor csak annyit árultak el, hogy több fővárosi étkezdéhez szállítottak az illegális termékből.

Hozzászólások