Videó – Hatalmas baleset az autóversenyen

Kómában a pilóta

2015/08/24

Életveszélyes állapotban került kórházba a korábbi Forma-1-es pilóta, Justin Wilson, miután durva balesetet szenvedett egy IndyCar versenyen.

A Forma-1-ben versenyezni sem egy életbiztosítás, de az Amerikában népszerű IndyCar az egyik legveszélyesebb autóssport. A 37 éves pilóta, Justin Wilson a Pocono Speedway nevű pályán vasárnap szenvedett balesetet, amikor egyik vetélytársa a falnak csapódott az autójával, őt pedig egy leszakadó alkatrész találta fejbe.

Wilson 2003-ban 16 Forma-1-es futamon vett részt, a Minardi és a Jaguar pilótája volt, azóta több sportágban is kipróbálta magát, most az IndyCarban serepelt eredményesen.

A rutinos pilótát a helyszínre érkező pályaorvos eszméletlenül találta az autójában, ezután azonnal kórházba szállították, ahol jelenleg is kezelik.

„Justin Wilson súlyos fejsérülést szenvedett, jelenleg kómában fekszik, az állapota életveszélyes. További vizsgálatok folynak a kórházban. Az IndyCar-család valamennyi tagja imádkozik Justinért és csapatáért az Andretti-istállóért” – írták közleményükben a verseny szervezői.

A szerencsétlen baleset nem egyedülálló az autóssport történetében, hiszen hasonló sérüléseket szerzett a Magyar Nagydíj emlékezetes futamán Felipe Massa 2009-ben, amikor a brazil versenytársa, Barrichello balesete után egy lerepülő darab találta el a pilótát. 

Sajnos az autóssportban szereplő pilóták mindig az életükkel játszanak, hiszen nem lehet tudni, hogy melyik kanyar mit hoz. Az utóbbi évek több súlyos balesetet is hoztak: néhány hete veszítettük el az egyik legkiválóbb fiatal Forma-1-es pilótát, Jules Bianchit, de Michael Schumacher hétszeres világbajnok is gyógyul súlyos balesete után – igaz, ő nem versenyen, hanem síelés közben sérült meg.

Hozzászólások