Videó! – Szír kölyökkutya a menekültek között

Ötszáz kilométert tett meg gazdájával

2015/09/22

Miközben a menekültek áradata komoly problémát jelent az Európai Uniónak, addig az átlag emberek igyekeznek az eseménysorozat emberi oldalára is odafigyelni. Egy szír kisfiú tanulságos történetét most te is megismerheted!

Egyre több videó hívja fel a figyelmet az események emberi oldalára, elvéve ezzel az élét a tisztán politikai és gazdasági harcnak. Már mindenki ismeri a felrúgott egykori futballedző történetét, de sokaknak könnyeket csalt a szemébe a fiatal srác, aki kiscicájával együtt utazza át a világot a szebb élet reményében.

Ilyenkor vajon az embert, vagy az állatot szeretjük-e jobban? Mi hatja meg a videó nézőjét, akinek elszorul a szíve egy tündéri teremtmény láttán? A ragaszkodás, ami a gazdáját vezérli, hogy nem hagyja magára a lehetetlen körülmények között, vagy az állat kitartása, aki nem tudva, hová, de vakon követi szeretett gazdáját?

Siberian husky dog puppy

Az ember leghűségesebb barátja a kutya. Egy tündéri csöppség ötszáz kilométert tett meg a fiatal szír fiúval, hogy új hazát találjon magának. Még alig néhány hónapos a kis Husky, akit Rose-nak, vagyis Rózsának nevezett el gazdája. Talán nem véletlenül választotta neki ezt a szimbolikus nevet, hiszen ez a virág hagyományosan a szeretet, a szerelem jelképe, számukra egyúttal az összetartozásé és a kitartásé is.

“Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy lehet, hogy egy szál hátizsákkal és egy kutyával indultam útnak. A válaszom annyi, hogy azért, mert szükségem van rá. Szeretem őt, nem akartam otthon hagyni” – mondja a szír fiú, aki gyalog tette meg a több száz kilométeres távot, oldalán hű társával. A kutyuson nem látszanak a fáradtság, kimerültség vagy éhínség jelei, szerencsére jól bírja a hosszú utat, igaz a gyalogtúra nagy részét egyelőre dobozában cipelve teszi meg, tehát az erőltetett menet inkább gazdájának jelent nagyobb kihívást, akinek viszont egy percre sem fordult meg a fejében, hogy hátra hagyja.

Szakemberek szerint pszichésen kifejezetten jó hatással vannak az állatok gazdáikra, akiknek segítenek elterelni a figyelmet a nehézségekről és a borzasztó körülményekről. Rose tehát már biztos lehet benne, hogy tudattalanul is életet mentet, hős lehet fajtásai szemében!

Hozzászólások