Videóval – A B3 Racing Team újult erővel nyitotta az évadot

Új Seat Leon teszteredmény és dobogós helyezések. A B3 Racing Team hatékonyan kezdte a 2014-es szezont.

2014/05/01

Talán ennyire kemény felkészülési időszakon és ekkora megújuláson még soha nem esett át a B3 Racing Team, mint ezen a télen. A munka gyümölcse beérett. Mind az eredményekben, mind pedig megjelenésében hatalmas előrelépést könyvelhetett el a csapat az új idény szezonnyitó versenyén, amit 2014. április 25. és 27. között tartottak a mogyoródi Hungaroringen.

A péntek reggeli időmérő edzéseknek nem kedvezett a folyamatos esőzés. Az időjárási viszonyok elsősorban a Formula 2000-es géposztály időmérőjére voltak rossz hatással. Fekete Krisztián a 6. (2:21.436), csapattársa, Chanoch Nissany (2:23.854) pedig a 8. helyet szerezte meg. Ennek ellenére az autók rendben voltak, a mérnökök és a szerelők egész téli munkájának köszönhetően.

Szombaton a folyamatos esőzés továbbra is kitartóan nehezítette a versenyzők dolgát. Ezen a napon rendezték az Endurance kategória időmérő edzését és magát a versenyt is. Bús Edina a hajnali órákban érkezett Magyarországra. Előző nap Barcelonában tesztelték az új Seat Leont. Az autó nemcsak csinosabb külsőt kapott, hanem teljesítményét tekintve is nagy változásokon ment keresztül. Filmes összeállításunkban többek között erről is kérdeztük Bús Edinát és Bári Dávidot, a B3R csapat mérnökét.

bfr

Dobogós helyezések

Szombaton Chanoch Nissany a 2. helyen, míg Fekete Krisztián a 3. helyen végzett. Nem csak a többi versenytárssal, hanem egymással is hatalmas csatát vívtak. A verseny alatt Chanoch visszapillantó tükre elállítódott, így nem láthatta a mellé érő Feketét. Ennek az orrkúp látta kárát, ami 5-10 cm-el rövidebb lett.

Az Endurance versenyen Bús Edina csapattársa Pápai László volt. Ketten szálltak versenybe a magyar bajnoki címért. A futamot Pápai László kezdte és nagyjából fél távnál adta át az autót Bús Edinának. A hosszas kiállás alatt újratankolták az autót, kicserélték a kerekeket és a fékbetéteket. Ezután Edina teljes gőzzel rajtolt és végül a 3. helyen végzett.

bus_edina

Vasárnap kora délután a formaautók újra nekiindultak a fél órás etapnak. Krisztián biztos kézzel vezette autóját a dobogó második fokára, míg Chanoch az utolsó körben egy előzésnél összeakadt egyik ellenfelével, aminek eredményeként visszaesett a 7. helyre.

OB eredmény:

– Fekete Krisztián                               1. hely
– Chanoch Nissany                             4. hely

CEZ összetett eredmény:

– Fekete Krisztián                               2. hely
– Chanoch Nissany                             7. hely

Hozzászólások