Vigyázat! Ónos szitálás várható

0-5 Celsius fokot mérhetünk

2015/12/17

Alapvetően borongós, szürke, főként hajnalban, reggel helyenként párás, ködös időre van kilátás. Kezdetben szitálás, ónos szitálás fordulhat elő, majd délutántól az ország északi felén alakulhat ki kisebb vegyes halmazállapotú csapadék. Északnyugaton megélénkül a délies szél. Hajnalban -3, +2, délután 0, +5 fokot mérhetünk.

Bár késő estétől péntek reggelig északon, északkeleten kialakulhat havas eső, esetleg gyenge havazás, az igazi téli idő továbbra sem érkezik meg.

Gyenge melegfront éri el térségünket, így az arra érzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, illetve fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet. A nyirkosabb tájakon továbbra is felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Alapvetően szürke, borongós időre van kilátás, mely hangulatunkra is rányomja bélyegét kedvtelenebbeknek, levertebbnek érezhetjük magunkat. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, elsősorban a légúti megbetegedések száma növekedhet.

Pénteken eleinte az északkeleti tájakon lehet még kisebb eső, havas eső, majd napközben a Dunántúlon süthet ki hosszabb-rövidebb időszakokra a nap. Itt helyenként 8-10 fok is lehet, az ország borongósabb keleti felén marad a hideg, nyirkos idő.

Szombaton alapvetően borongós időre van kilátás, legfeljebb helyenként süthet ki a nap. Hajnalban, reggel többfelé párás, ködös lesz a levegő, szitálás is kialakulhat. Reggel -1, +4, napközben 2-9 fokra van kilátás.

Vasárnap és a jövő hét elején sem várható lényeges változás, csupán kisebb körzetekben süthet ki a nap. Ezeken a tájakon akár 8-10 fok is lehet, míg az ország nagyobbik, tartósan borongós részén 1-7 fokra van kilátás. Csapadék legfeljebb szitálás formájában fordulhat elő.

Forrás: Időkép

Hozzászólások