Vigyázz! Te is hazavágtad a telefonodat!

Lehet, hogy még nem késő!

2015/09/14

Állandóan lemerül, egyre kevesebb ideig bírja az aksid? Eláruljuk, hogy töltöd rosszul a telefonod!

Az okostelefonok szuper kijelzői és végtelen számú alkalmazásai miatt a telefonok akkumulátorai sokkal gyorsabban merülnek, mint a régi készülékeké – de nem csak ez okozhatja, hogy néhány óra után megadja magát a telcsid. Lehet, hogy a töltéskor hibázol, pedig ha betartasz néhány szabályt, akkor sokkal tovább pötyöghetsz a mobilodon.

Ne töltsd fel teljesen!

A legtöbben azt hiszik, hogy minél jobban feltöltik a telefont, annál tovább fogja bírni az akkumulátora. Ez bizony egyáltalán nem így van: a Battery University szakértői szerint sosem kell 100 %-ra feltölteni a mobilt, hanem inkább 80-90% közötti szinten hagyni. Az sem igaz, hogy a vásárlás után, az első használat előtt maratoni töltésre van szüksége a telefonnak.

telefon

Ne hagyd a töltőn!

Mivel a 100%-os töltöttség nem tesz jót az aksinak, evidens, hogy teljesen felesleges hosszú ideig töltőn hagyni a mobilt. Sokan akár egész éjszakára is feldugják a készüléket, pedig minél többször hagyjuk teljesen feltöltődni a telefont, annál előbb bosszulja majd ez meg magát hosszú távon – vagyis előbb fog lemerülni.

Töltsd sokszor!

Sok kicsi sokra megy – így van ez a töltéssel is. Ha lehetőséged van rá, töltsd inkább naponta többször néhány percig, a mutató pedig maradjon az ideális 80-90% körül. Ennek köszönhetően tovább élvezheted a feltöltött aksidat.

Figyelj a hőmérsékletre!

A szakértők szerint az is gondot okozhat, ha túl melegben vagy túl hidegben töltöd a telefonod. Ezért ha nyáron a kánikulában a kertben szeretnéd tölteni, vagy télen a garázsban teszed a mobilod töltőre, az könnyen tönkre teheti az akkumulátort. Az ideális hőmérséklet 10 és 30 fok között van. Ha azt veszed észre, hogy a töltődtől felforrósodik a mobilod, akkor azonnal cseréld le a töltőt, mert tönkre teszi a készüléket!

Hozzászólások