Vigyázz! Újabb telefonos átverés

Légy résen, különben ellopják az adataidat!

2014/12/12

Az elmúlt napokban egyre több panasz érkezik titokzatos külföldi hívásokkal kapcsolatban. Az érintettek folyamatosan csörgő telefonról számoltak be, amikor pedig felveszik, senki sem szól bele.

Ha hívást kapunk a következő telefonszámokról +38278400301 és+38278400302, semmiképp se vegyük fel. Az ország hívókód szerint a hívások Montenegróból származnak. A hívás során megpróbálják ellopni az iPhone Apple ID-d vagy a Google fiókod hozzáférést attól függően, hogy android vagy iOS rendszerű telefonod van.

telefonscam

A napokban megszaporodtak a bejegyzések bizonyos külföldi, ismeretlen telefonszám hívásokkal kapcsolatban. Az érintettek folyamatosan csengő telefonról számolnak be, majd ha végül felveszik, senki nem szól bele.

Az eddigi bejelentések alapján elsősorban a Telekom ügyfeleit érinti a zaklatás-hullám, amelynek valódi oka vélhetően a hozzáférések megszervezése. Amennyiben ezen telefonszámok bármelyike hívna benneteket, ne vegyétek fel és jelentsétek szolgáltatótoknál.

Amennyiben későn olvassátok cikkünket és már megtörtént a baj, érdemes gyorsan jelszavat változtatni, valamint telefontotokon gyári beállítás eszközölni. Amennyiben ugyan az a jelszó több fontos hozzáférésünkhöz is tartozik, érdemes mindenhol megejteni a változtatást.

 

Hozzászólások