Vigyázzunk, csalók trükköznek a BKK-automatákkal!

Még nem tudnak ellenük védekezni

2015/07/20

Egyre szaporodnak azok az esetek Budapesten, amikor valaki jegyet vesz egy BKK-automatából, de hiába vár, nem kapja meg a visszajárót. Ez azok a pitiáner csalók miatt van így, akik eltömítik a nyílást, és bár átmenetileg tesznek ellene valamit, a végleges megoldáson még dolgoznak.

Nem mindenkinek vannak hosszú percei arra, hogy türelmesen megvárja, míg a BKK-automaták visszaadják az aprót, amit a jegy vásárlása után jár. Pedig érdemes, mert a visszajáró elmaradása nem a gép hibája: csalók garázdálkodnak Budapesten, akik éppen ezekre a pénzekre specializálták magukat.

Papír zsebkendővel eltömik a nyílást, és a közelben várakoznak, hogy a türelmetlen utas mikor adja fel és áll odébb, majd a pénzt ők veszik el. Eddig mintegy 2500 ilyen esetet jelentettek a BKK-nak, csak az idén több mint ezret, ami ma már napi 10-15-öt jelent.

bkkautom
Fotó: BKK

Mivel a szervezet is tud a visszaélésekről, a bejelentéseket harminc napon belül kivizsgálják, a panaszosokat pedig kártalanítják készpénzben vagy utalással. A BKK már megtette a szükséges jogi lépéseket az ügyben, és dolgoznak a probléma technikai elhárításán is, hogy ne fordulhasson elő a jövőben hasonló eset.

A BKK addig is azt tanácsolja, hogy ne készpénzzel, hanem bankkártyával vásároljunk jegyet, de ha mégis készpénzzel fizetünk, vizsgáljuk meg előtte a nyílást, vagy nyomjuk meg az automatákon található “segítség” gombot, így közvetlenül az ügyfélszolgálattal beszélhetünk.

Hozzászólások