Viharos szél és napsütés jön

10 fokos maximum hőmérséklet várható

2014/12/21

Vasárnap reggel keleten is csökken a felhőzet, a nap nagy részében a viharos szél mellett sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki.

Az északnyugati, nyugati szél napközben megerősödik, vasárnap többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 6 és 10 fok között alakul.

Várható időjárás Európában

A Skandináv-félsziget fölött nagy méretű, markáns ciklon örvénylik, amely meghatározza szárazföldünk nagy részének időjárását. Észak- és Nyugat-Európában változékony, gyakran erősen felhős az idő, többfelé esik az eső, záporeső, az északkeleti tájakon havazik. Ugyanakkor délen, délkeleten inkább anticiklonális hatások érvényesülnek, a viharos szél és változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati, középső és déli tájain általában 8 és 18 fok között változik. Ennél hidegebb az idő keleten és északon, ahol általában 0 és +7, de a Skandináv-félsziget északi részén napközben is csak -2, -9 fokot mérnek. A Kárpát-medencén az esti, éjszakai órákban egy újabb hidegfront vonul át, amely mögött vasárnap napközben ismét száraz, kissé hidegebb léghullámok érkeznek fölénk.

 

Hozzászólások