A világ top 12 szörfparadicsoma

A hullámok szerelmeseinek legszebb helyei

2014/07/20

A szörfözés az utóbbi évtizedek egyik legkedveltebb nyári sport hobbija. Nagyon sok nyári film témáját is adja ez az izgalmas, és adrenalinbombától sem mentes sportág. Összeszedtük a világ legszebb szörfparadicsomait, hátha valakit megihletnek a képek és elutazik egy kis széllovaglásra. 

Vancouver-sziget, Kanada
A szörfözés fellegvára, gyönyörű part, hatalmas hullámok, mesés táj, ami egy őserdő szomszédságában fekszik.

1

Okinawa, Japán
Aki még csak most kezd ismerkedni a szörfözéssel, a hullámokkal, annak ez egy kiváló hely. Gyönyörű és a legtökéletesebb, legmegfelelőbb hely a gyakorlásra.

2

Cloudbreak, Fidzsi-szigetek
Ez a mesés szív alakú sziget, mindenkinek az igényét kielégítheti. A pancsolni vágyó gyerekekétől kezdve, az úszni és napozni akaró anyukának, de a sportos szörfös apukáét is. Azonban ez egy kifejezetten haladó szörfösöknek ajánlott hely, mivel hatalmasok a hullámok.

3

Szamoa
A Szamoai-szigetek egy szigetcsoport, ami a Csendes-óceán déli részén fekszik. Egyik legkiválóbb szörfös úti cél, hiszen a trópusi éghajlat mellett áprilistól-októberig állandó és egyenletes hullámok várják a sport szerelmeseit.

4

Szultánok, Maldív-szigetek
Festői szépségével várja a hullámlovasokat ez a mesebeli környezet, azonban vigyázni kell, mert a sziklás partvidék miatt, nagyon veszélyes is egyben. A leghíresebb hullámok a Maldív-szigetek, Pasta Pointnál vannak.

5

Brazília
Santa Catarina, vagy Brazilia fővárosa nem csak az ország leglátogatottabb, legnépszerűbb helye, de első számú szörfközpont is, ez igazi játszótér a szörfösöknek.

6

Siargao Island, Fülöp- szigetek
Igaz, mesebeli a környezet, de szigorúan csak profiknak ajánlott úti cél.

7

Costa Rica
Legendás szörfparadicsom, egyaránt jó kezdőknek és haladóknak is, ahol a hullámokból sosincs hiány.

8

Fuerteventura, Kanári-szigetek
Mérsékelt éghajlaton, kiváló időjárási viszonyokban lehet bátran lovagolni a hullámokat.Legjobb időpont, ha októbertől-márciusig mennek első szezonban a sport szerelmesei, mert akkor garantáltak a nagy hullámok.

9

Mentawai-szigetek, Indonézia
Az egyik legközkedveltebb, legszebb és legjobb szörf hely a világon. Júniustól egészen szeptemberig tökéletes úti cél, ha szörfözésről van szó.

10

Oahu, Hawaii
Ennek a sportnak a szülőhazája. Ha az Egyesült Államokba utazunk szörfözés céljából, akkor Oahui a legjobb választás. Az egész USA-ban Hawaii a legnépszerűbb szörfparadicsom.  Itt vannak a világ legnehezebb hullámai, tehát aki bátor, profi és keresi a kihívásokat, annak Hawaiion a helye.

11

Gold Coast, Ausztália
Hosszú partszakaszon barátságos és minőségi hullámok várják az ide látogatott hullámlovasokat.

12

Hozzászólások