Világháborús hobbigyűjtőket fogott a TEK

Terroristának nézték a fémkeresőket

2015/11/26

A TEK szombati nagy fogása úgy tűnik, csak tiszavirág életű siker volt. A jelek szerint világháborús hobbigyűjtőket kerített nagy erőkkel kézre a szervezet. Pech.

Hétvégén a Terrorelhárítási Központ (ismertebb nevén TEK) bejelentette, hogy sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogta el. A rajtaütés során hat embert vettek őrizetbe.

Az óvintézkedések sorozatát azóta erősítette meg ilyen mértékben a TEK, amióta múlt héten Párizsban brutális támadást intézett szélsőséges dzsihádista szervezet egy koncert helyszínén. A francia fővárosban 130-an veszítették életüket, több túszt ejtettek, rengeteg volt a sérült, az esemény visszhangja világméretűre duzzadt, az ISIS pedig azóta is rettegésben tartja már nemcsak a franciákat, de több európai várost és más országokat is.

Spec ops

A mostani hazai esetről viszont időközben kiderült, hogy némileg nagyobbat szólt, mint kellett volna. Vagyis, ahogy mondani szokás, nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Az elfogott feltételezett terroristák és külföldi kapcsolatokkal rendelkező személyek világháborús műkincseket hobbiból gyűjtő személyek voltak.

“A parlament nemzetbiztonsági bizottsági ülésén a TEK egy „nemzetközi, fajsúlyos ügyként” tálalta S. Rolandék elfogását, ezért mondták azt az ellenzéki politikusok az ülés után, hogy a TEK komoly munkát végzett. Az ülésen az Index információja szerint nem hangzott el a TEK részéről, hogy S. Roland második világháborús hobbigyűjtő, ahogy az sem, hogy a nemzetközi kapcsolat a gyanúsított felvidéki barátaira utal.

A bíróság szerda délután kiadott sajtóközleményéből derült ki, hogy világháborús relikviagyűjtő társaságról van szó, akiknek az autójában az igazoltatásnál talált fémtárgyakat (páncéltörő gránát, repeszgránát, tojásgránát, lőszerek) egy Veszprém melletti erdőben, fémkereső segítségével találták meg elfogásuk előtt két nappal” – írja a hvg.hu.

A TEK mentségére szóljon, hogy a jelenleg is nagyon kiélezett helyzetben tartja magát a mondás, hogy jobb félni, mint megijedni. Az állampolgárok békéje és biztonsága, a lakosság védelme most mindennél fontosabb

Hozzászólások