Világhírű lett a rendőr, miután segített egy autistán

Amikor tényleg a rend őreinek tűnnek

2016/05/20

Furcsa érzés, hogy az emberek általában kellemetlenül, feszélyeztetve érzik magukat, ha rendőrt látnak, pedig pont az ellenkezője lenne a cél. Szerencsére időnként felbukkannak olyanok is, mint Tim Purdy, és egy picit optimistábbak lehetünk.

Tim Purdy rendőrjárőrt egy olyan esethez hívták, ahol egy fiatal, autista beütésű fiú tűnt el egy középiskolából, feltehetően öngyilkossági szándékkal. Mivel a fiúnak idegrendszeri fejlődési zavarai voltak, már előfordult korábban, hogy erőszakosan viselkedett.

A rendőr gyorsan megtalálta a fiút a feltételezett tartózkodási helyén, majd annak érdekében, hogy kapcsolatot létesítsen vele, egyszerűen leült vele szemben a földre, beszélt hozzá, s végül meg is nevettette. Purdy rendőrtiszt képes volt helyreállítani a fiúban az ahhoz szükséges bizalmat, hogy kollégái hatékonyan segíthessenek rajta.

Ez az eljárás sokkal humánusabb, mint egyszerűen letartóztatni valakit, és a törvény erejével sújtani le rá. Néha ezek az aprónak tűnő lépések képesek meghozni a legnagyobb változást valaki életében.

Némileg ront az összképen, hogy a képet természetesen azonnal felkapták, és már több mint 250,000-en osztották meg, mi által a szolidaritás álarca mögül bárki fia-borja kidomboríthatja saját jellemének nagyságát, felemlegetve a hétköznapi hősöket egy olyan tett kapcsán, amelynek alapvetőnek kellene lennie társadalmunkban, nem pedig ünnepelendő ritkaságnak.

Hozzászólások