Világsztárok, akikről nem hinnéd, hogy magyar származásúak

Lehet érdemes kutatni egy keveset a családfádban

2017/09/01

Tudtad, hogy vannak világsztárok, akik magyar felmenőkkel rendelkeznek? Lehet, hogy Calvin Klein vagy Drew Barrymore pont a Te rokonod… 

Valószínűleg még sosem gondoltál bele, hogy a világsztárok nem csupán megszületnek a semmiből és léteznek, hanem vannak rokonaik is. Akadnak sztárok, akik családfájában szerepel egy-egy magyar felmenő. Csekkold le a családfádat, hátha egy celeb a rokonod! Lássuk kik ők! 

Drew Barrymore
A színésznő édesanyja makói származású. „Soha nem voltam még Magyarországon, igaz, okom se nagyon volt a rokonlátogatásra, mert az anyukám makói családja teljesen kihalt. Pedig jó lenne megtalálni a magyar gyökereimet, és ezt nem csak a kedvedért mondom. Hidd el, ahányszor magyarokkal találkozom, az az első szavam, hogy én is magyar vagyok. Amire persze rögtön az a reakció, hogy beszéljünk Magyarországról, én meg csak ülök, és hallgatom őket, mint egy kuka” – vallotta be néhány éve a Nők Lapjának Drew Barrymore. 

drew barrymore

Goldie Hawn
Habár Goldie Washingtonban született anyja, magyar származású zsidó. Laura Steinhoff egy tánciskola és egy ékszerbolt tulajdonosa volt, aki a „Goldie” nevet leányának az Aranka név angol tükörfordításaként választotta.

goldie hawn

Kesha
Anyai ágon egyik dédszülei magyarok voltak, eredetileg Szentesről származtak, míg másik anyai dédszülei lengyel származásúak. Magyar dédapját Kecse Nagy Sándornak (született: 1881.03.16.), dédanyját Kecse Nagy Lídiának (született: Tóth Lídia, 1886.06.09.) hívták, akik 1913-ban vándoroltak ki két lányukkal, Margittal és Gizellával az Amerikai Egyesült Államokba. 

kesha

Calvin Klein
Calvin Richard Kleinként született zsidó-magyar bevándorlók gyermekeként, Bronxban. 

calvin klein

Estée Lauder
Josephine Esther Mentzerként született Coronában (New York, Queens). Anyja, Rose Schotz Rosenthal egy francia katolikus családból származott, magyar zsidó felmenőkkel, apja pedig Max Mentzer csehszlovák volt. 1985-ben kiadott életrajzi könyvében (Estée, A Success Story) Estée így emlékezett vissza édesanyjára: „igazi magyar szépség, anyja egy francia katolikus, apja pedig egy magyar zsidó volt”, anya Sátoraljaújhelyből, apja Gelleből. „Egy elegáns, jól öltözött monarchista Európából, aki miután új országba költözött, továbbra is kesztyűben, sétapálcával járkált vasárnaponként” – olvasható Estée édesapjáról a biográfiában.

estee lauder

Richard Gere
Nyolc generáció, két kontinens, ötszáz rokon – a nagybajcsi Jámbor András egészen az 1700-as évek végéig vezette vissza családfáját, s azon még – egy másod-unokatestvéri kapcsolat révén távoli rokonként – Richard Gere amerikai színész neve is szerepel-írta meg a kisalfold.hu néhány évvel ezelőtt. 

richard gere

Gene Simmons a Kiss együttes egyik alapítója
Gene Simmons (eredeti neve: Chaim Weitz, Tirat HaCarmel, Izrael, 1949. augusztus 25.) magyar-zsidó származású amerikai zenész, basszusgitáros, a Kiss együttes egyik alapító tagja. Édesanyja, Kovács Flóra, Magyarországon született. Édesapja, Witz Ferenc szintén magyar. Simmons beszéli a nyelvet, de egy 2010-es Blikk interjúban a következőt nyilatkozta származásáról: „A szüleim nem tanítottak magyarul, hanem akkor még mindig magyarul tudtak a legjobban, így aztán hozzám is így beszéltek. Gyakorlatilag nekem is ez az anyanyelvem, és édesanyámmal a mai napig szoktam magyarul beszélni, de ő sem kíváncsi Magyarországra. Nincs bennünk harag, csupán nem akarunk vakargatni egy olyan sebet, ami sosem fog teljesen begyógyulni.”  (via)

Hozzászólások