Visszaéltek Demjén Rózsi nevével

Ismét sztárokat használnak fel a megtévesztéshez?

2014/09/15

Szombaton számoltunk be arról, hogy a sztárok is kiállnak Bajor Imre volt kezelőorvosa mellett. Demjén Rózsi neve is felmerült a támogatók között, de ő tagadja, hogy egészségével kapcsolatban bármit is Dr. Vargha Zoltánnak köszönhetne.

Számos híresség írta alá azt a nyílt levelet, melyben Vargha Zoltán csodálatos gyógyításairól számol be. A Vargha Metodika alapítója állapotjavulást ígér pácienseinek, de közben olyannyira elítéli a modern orvostudományt, hogy laboreredményekkel törli a fenekét.

„…Alulírottak értetlenül állunk szemben azzal a ténnyel, hogy miért került a több évvel ezelőtti gyógyulásunkat segítő intézet a támadások kereszttüzébe. Ezért nyílt levélben szeretnénk nevünkkel felvállalni azt a tényt, hogy a Vargha Metodika segítségével hosszú évekre felerősödtünk, meggyógyultunk” – többek közt ez áll a közleményben, amelyben a művész neve is feltűnik, jogtalanul, ugyanis Rózsi nem emlékszik arra, hogy bármikor is gyógyító kezelést kért vagy kapott volna az intézettől.

„Annyi kapcsolatom volt Varghával, hogy 25 évvel ezelőtt valahogy a zenekar mellé keveredett. Mint rajongó, kétszer megmasszírozott, de akkor még egyáltalán nem voltam beteg. Ő azt állította, hogy a „kezelése” erősíti az immunrendszeremet, és több energiám lesz. De mivel semmiféle hatását nem éreztem, két masszírozás után nem kértem több segítséget tőle. Meg sem kérdezett, hogy felhasználhatja-e a nevemet. Az internetről értesültem, hogy én is az őt támogató „aláíró művész vagyok”” – árulta el Demjén Ferenc a Blikknek.

demjen-ferenc
Demjén Ferenc: “Meg sem kérdezett, hogy felhasználhatja-e a nevemet.” (fotó: Isza Ferenc)

Az orvos is elismerte, hogy nem kapott engedélyt a művésztől: „Nem értem el Rózsit, de zenésztársát, Menyhárt Jánost igen, ő pedig megengedte.”

Rózsi jó viszonyt ápolt Bajor Imrével, ezért kezdett el aggódni, amikor megtudta, hogy Varghához fordult segítségért:

„Jó barátom volt. Akkor tudatosult bennem, hogy nagy baj lehet vele, amikor megtudtam, hogy már Vargha „kezeli”. Ez szíven ütött, mert logikus volt, hogy az orvosok menthetetlennek vélik.”

Demjén Ferenccel ellentétben, Nyertes Zsuzsa nagyon is elégedett az orvos és az intézet szolgáltatásaival: „Bár nem voltam beteg, felajánlotta, hogy mivel ismert művész vagyok, fél áron megkaphatom az immunerősítő kúrát, aminek én bizony éreztem a pozitív hatását. Engem megkérdeztek, hogy adom-e a nevemet támogatóként ehhez a nyílt levélhez, és beleegyeztem.”

nyerteszsuzsa
Nyertes Zsuzsa nagyon is elégedett az orvos és az intézet szolgáltatásaival.
Hozzászólások