Visszatér a játékok örök klasszikusa!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

2016/06/16

A Legend of Zelda játékok a magul nemében örök klasszikusnak számítanak. A sorozat azonban hamarosan folytatódik, az E3 keretein belül az új trailert is bemutatták!

Aki az 1980-as évek óta legalább 10 számítógépes játékkal játszott már, az biztosan ismeri Link, Zelda és Ganondorf nevét. A Nintendo The Legend of Zelda című eposza a világ egyik legnépszerűbb sorozatává nőtte ki magát, s nagyban befolyásolta azt is, hogy a későbbi játékok, köztünk napjaink titánjai milyen irányba induljanak el.

Ezekből kiindulva mindenki el tudja képzelni, hogy milyen várakozás előzte meg az új, minden eddiginél kidolgozottabbnak tűnő rész bemutatójának premierjét. A The Breath of the Wild névre keresztelt játékról az első gondolatunk az, hogy Istennek hála a csúszásért! Látszik rajta, hogy szívüket-lelküket beletették a készítők, és ahelyett, hogy összecsapták volna határidőre, inkább tovább dolgoztak vele, hogy azt adhassák a játékosoknak, amit várnak, és évtizedes rajongásuk után érdemelnek is (figyelsz, EA…?). Meg is nézték két nap alatt négymillióan a trailert…

Amit még kiemelnénk, az az open world rendszer, ami lehetővé teszi, hogy az egész térképet, sőt magát a világot bebarangoljuk, felfedezzük, és a saját Legendánkat formáljuk bele. A másik pedig az, hogy ha lehet vadászni és enni, akkor talán végre legyőzhetjük azokat az átkozott csirkéket is!

A játék egyébként már előrendelhető – mi már számolgatjuk is a pénztárcánk tartalmát…

Fotó: ©Nintendo/E3

Hozzászólások