Visszatér a napsütés

Maximum 17 fok várható

2015/04/29

Fokozatosan felszakadozik a felhőzet, szerdán a Dunántúlon több órára kisüt a nap, de délután a Tiszántúlon is a napsütés lesz a jellemző.

Szerda délelőtt a középső és keleti területeken, délután már csak  a Tiszántúlon lehet helyenként eső, zápor. Az északnyugatira, északira forduló szél megerősödik, többfelé viharossá fokozódik, és csak szerdán délutántól mérséklődik jelentősen a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12 és 17 fok között valószínű.

tavasz, nyár, napsütés

Az időjárási helyzet Európában

Európát időjárási szempontból egy Észak-Skandináviától az Alpokon át egészen Észak-Olaszországig húzódó frontrendszer szeli ketté. A front mögött hűvös levegő áramlik; Északnyugat-, Nyugat-Európában a hőmérséklet csúcsértéke a legtöbb helyen a 15 fokot sem éri el. Ugyanakkor a front előoldalán még meleg levegő halad a Balkán-félsziget keleti fele és a Kelet-európai-síkság fölé. Ezeken a területeken a délutáni hőmérséklet kedden is eléri több helyen a 25, délkeleten akár a 28, 29 fokot is. Az említett frontrendszer mentén viszont sokfelé esik az eső, záporeső, egy-egy zivatar is kialakul, valamint megerősödik a szél.

A front vonulását a Kárpát-medence felett viharossá fokozódó északnyugati szél, és többfelé eső, zápor kíséri, majd szerda délután a rendszer a medence keleti területeit is elhagyja.

Hozzászólások