Visszatér egy legenda: Ronaldo újra a pályán!

Túlsúlya miatt még fogynia kell

2015/02/25

Múlt héten már megszellőztették, hogy a kétszeres aranylabdás brazil futball-legenda, a 38 éves Ronaldo esetleg visszatérhet, ha lead tíz kilót, de senki nem vette komolyan. Hiba volt!

A kétszeres világbajnok csatár maga jelentette be, hogy Amerikában lép újra futballpályára, mégpedig tétmérkőzésen, nemcsak holmi gálameccsen. Ennek apropója, hogy tavaly decemberben tulajdont vásárolt a második osztályban szereplő Fort Lauderdale Strikers csapatában.

És ha már a klubrészt vásárolt, megjött a kedve a focihoz is, és már a múlt héten lehetett hallani arról, hogy 38 évesen vissza akar térni. A brazil sajtó szerint ehhez azonban tíz kilót kell leadnia a pályája vége óta folyamatosan túlsúlygondokkal küzdő világsztárnak.

ronaldoback
Leadom, Mester, nem lesz gond! (Fotó: UOL Esporte)

A jelek szerint azonban nagyon eltökélt, szigorú diétára fogta magát, és fokozatos edzésmunkát végez. Augusztusig a könnyített, végül a teljes intenzitású edzések segítségével a rájátszásra már be akar szállni a küzdelmekbe.

Ronaldo 1993-ban kezdődő profi karrierje során játszott a Barcelona, az Internazionale, a Real Madrid és az AC Milan csapataiban, és 98-szor szerepelt a brazil válogatottban. Kétség kívül az elmúlt két évtized egyik legjobb csatára volt, nemhiába kapott kétszer is Aranylabdát, 1997-ben és 2002-ben.

2011-ben vonult vissza a brazil Corinthians csapatából, azóta nem játszott tétmeccsen, bár a futballtól nem távolodott el.

Strikers Ronaldo Soccer
Ronaldo újra futballmezt húz magára
Hozzászólások