Visszatért a rejtélyes pumpkin dancer

Lerántjuk a leplet a halloweeni rejtélyről!

2016/10/26

Biztos hallottatok már a pumpkin dancerről, aki egy tök maszkkal a fején táncol és senki nem tudja a sztoriját az egésznek. Mi ezt is kiderítettük.

Akad néhány ilyen videó, amelyet mindenki ismer de senki nem tudja honnan ered az egész. Mi azonban nem bírtunk magunkkal, ezért addig kutattuk, kerestük a pumpkin dance sztoriját, míg rá nem bukkantunk. Mint a címből is kiderül most egy nagy visszatérésről van szó, tehát ez nem egy újkeletű dolog. Néhány évvel ezelőtt körbejárta a világhálót egy bugyuta videó amiben egy tök maszkos figura idétlen táncmozdulatokkal ugrál a Szellemirtók zenéjére. Ez a kis táncos videó annyira rossz, hogy már jó. Még karácsonyi kiadás is készült belőle! Gondoltátok volna?

Na de térjünk vissza a pumpkin dance eredetéhez. 2006-ban Matt Geiler vezette az omahai tévé 10 órás műsorát. Mivel közeledett a Halloween szükség volt 1-1,5 perces videók elkészítésére. “Csak szükségem van egy kb 1 perces videóra, amiben azt csinálsz amit akarsz. Nem érdekel.” – így szólt a producer Geilerhez. Ekkor idiótábbnál idiótább ötletek lepték el a stúdiót. Volt megjátszott gyilkosság, nagymamának öltözött konyhatündér és egy táncoló tökfej, aki emberek sírján ropja. A választás az utolsóra esett. Ezután el is készítették a videót, természetesen green box-szal, nem igazi temetőben gyalázták a sírokat. (Volt rá példa, hogy emiatt kötöttek bele a videóba.) Habár 2006-ban a Youtube még gyerekcipőben járt, feltöltötték a videót. 600 ember nézte meg. 2009-ben valamilyen okból kifolyólag felkapták, megosztotta a BuzzFeed, az Entertainment Weekly és a Videogum. Rövid időn belül az internet átvette a hatalmat a videó felett és mémek, GIFek készültek belőle. 

Idén pedig újra feltűnt a halloweeni pumpkin dance, de ennek a sztorijára még nem bukkantunk rá. 

Hozzászólások