Visszavonul Vladimir Klicsko

Visszavágó helyett visszavonul a profi bokszoló

2017/08/04

Bejelentette visszavonulását a nehézsúlyú világbajnok bokszoló, Vladimir Klicsko. A 41 éves ukrán bunyós menedzsmentje csütörtökön adott ki közleményt.

Mint ismert, Anthony Joshua áprilisban a Wembleyben TKO-val legyőzte Vladimir Klicskót a tizenegyedik menetben, ezzel megvédte az IBF világbajnoki címét, és megszerezte a WBA és az IBO nehézsúlyú világbajnoki övét is. A visszavágó november 11-ére volt tervezve Las Vegasba, igaz, hivatalos szerződés még nem volt aláírva az összecsapásra. Már nem is lesz: az ukrán menedzsmentjén keresztül és saját honlapján is bejelentette, hogy felhagy a boksszal. Klicsko weboldala percekkel a kommüniké megjelenése után összeomlott, annyian kattintottak rá.

A 41 éves kétszeres nehézsúlyú világbajnok 69 mérkőzést bunyózott profiként, a mérlege 64 győzelem (53 KO), 5 vereség. (Forrás)

klicsko2

Az atlantai olimpia után profi pályafutását a hamburgi Univerzumnál kezdte, Fritz Sdunek volt az edzője.

2000. október 14-én az amerikai Chris Byrd legyőzésével a WBO világbajnoka lett. A címét még öt alkalommal védte meg, majd 2003. március 8-án vesztette el a dél-afrikai Corrie Sanders ellen. A már Amerikába költözött Klicsko 2004. április 10-én a visszavonult Sanders miatt megüresedett címért az amerikai Lamon Brewster ellen mérkőzhetett, de nem tudott élni a lehetőséggel és TKO vereséget szenvedett.

A Brewster elleni vereség óta Klicsko komoly győzelmi sorozaton van túl. Nemcsak három veretlen öklözőt a kubai Eliseo Castillót, nigériai Samuel Petert és az amerikai Calvin Brockot győzte le, de Chris Byrd kiütésével ő lett a IBF világbajnoka.

  • 2007. július 7-én Kölnben sikeresen védte meg IBF világbajnoki címét és visszavágott Lamon Brewsternek, aki hatodik menet utáni szünetben feladta a reménytelenné váló küzdelmet.
  • 2008. február 23-án New Yorkban, a Madison Square Gardenben egy címegyesítő mérkőzésen egyhangú pontozással legyőzte a WBO bajnok Szultan Ibragimovot.
  • 2008. július 12-én a 11. menetben ütötte ki a 8 éve veretlen amerikai Tony Thomsont és ezzel megvédte egyesített címeit.
  • 2008. december 13-án a németországi Mannheimban a volt világbajnok amerikai Hasim Rahmant győzte le technikai kiütéssel a 7. menetben.
  • 2009. június 20-án gelsenkircheni Schalke 04 focicsapat stadionjában több, mint 60 ezer néző előtt győzte le az addig veretlen WBA-bajnok Ruszlan Csagajevet.

2017. április 29-én vereséget szenvedett a brit Anthony Joshuától. (Forrás

JoshuaKlitschko1

Hozzászólások