Viszlát, Déli pályaudvar!

Ez lesz a helyén…

2016/01/02

Jelen állás szerint úgy tűnik, hamarosan megszüntetik a Déli pályaudvart, hogy park kerülhessen a helyére. A nemrégiben történt lezárás kiváló bizonyíték volt arra, hogy az emberek nélküle is boldogulnak – ez azért durva így! Kinek fog hiányozni?

Kelenföld jó szolgálatot tett azokban az időkben, amikor a Déli pályaudvart mellőznie kellett az utazóközönségnek egy beomlott fal miatt. Habár egy ideje újra használhatjuk a végállomást, az előbbi azóta is csak fejlődik és fejlődik: a „hetes” buszok és a 4-es metró is ott ér véget, ráadásul megújult környezetben várja az embereket.

kelenfold

A Magyar Hírlap kormányközeli forrásokból értesült a lebontásról, és úgy tudják, a mostani építmény helyét a Délivel határos Vérmező park „folytatása” foglalhatja el.

„A vasúti síneket felszedik, a terület azon részén P+R parkolót létesítenének. Ez azért lenne praktikus, mert a Délit most több villamos- és buszjárat is érinti, s a 2-es metró végállomása is itt van. Így a Budára érkező autósok, letéve kocsijukat, tömegközlekedéssel érhetik el majd innen a belvárost.”

delipalyaudvar

Hozzászólások