Vívó-VB – A férfi párbajtőr válogatott is negyeddöntős

Az orosz csapat a következő ellenfél

2014/07/23

Vívó-VB – újabb magyar siker: nyolcaddöntőben a férfi párbajtőr-válogatott

A női csapatot követve a férfi párbajtőr-válogatott is negyeddöntős lett a kazanyi vívó-világbajnokságon.

Ugyanakkor míg a nők simán verték a brazilokat, addig a férfiak rögtön egy nagyon erős ellenféllel, az idei Európa-bajnokságon ezüstérmes, többek között a franciákat legyőző spanyolokkal kezdtek, és végig kiélezett, izgalmas csatában nyertek.

fotó: www.atv.hu
fotó: www.atv.hu

A férfi párbajtőr-csapat sikerében jelentős szerepe volt annak, hogy Rédli András az első két asszóját megnyerte, Imre Géza a harmadik pástra lépése alkalmával 10-5-re verte Pau Rosellót, a Boczkó Gábor helyére az utolsó párharcra beálló Somfai Péter pedig vissza tudta verni – a pekingi olimpia bronzmérkőzésén éppen Boczkót legyőző – José Luis Abajo támadásait, s 12-11-gyel nemcsak megőrizte a nyolcadik pár utáni kéttusos előnyt, hanem még egyet hozzá is tett.

A záróasszó előtt a mérkőzést a sajtólelátóról követő egykori csapattárs, Kulcsár Krisztián, a nemzetközi szövetség (FIE) sportigazgatója Somfait arra biztatta, hogy onnan ahol jól érzi magát, tíz centivel álljon majd hátrébb Abajo ellen, s akkor nem lesz gond. Indoklásként azt fűzte hozzá, hogy a spanyol nagyon megy előre, de ha megfelelő távolságra áll tőle az ember, akkor “fel lehet szúrni”. Somfai sikeresen oldotta meg feladatát, ezzel továbbjuttatta a magyar férfi párbajtőr-válogatott csapatot, amely az elődöntőbe kerülésért az oroszokkal vív majd.

Eredmény:
a 16 között:
Magyarország-Spanyolország 45-42 (MTI)

 

Hozzászólások