Vízre száll a Titanic pontos mása

2022-ben szállhat vízre a hajó

2018/11/24

Ha minden a terv szerint alakul, 2022-ben vízre szállhat a legendás óceánjáró utódja, a Titanic II, amely pontosan ugyanúgy néz majd ki, mint elődje.

Az ötlet mögött az ausztrál milliárdos Clive Palmer áll, aki 2012-ben, 100 évvel a Titanic katasztrófája után jelentette be a nagyszabású projektet, ami az elmúlt években szünetelt egy pénzügyi konfliktus miatt, ami mostanra oldódott meg. Az eredeti tervek szerint a luxushajó második kiadása kívül-belül pontos mása lesz az eredetinek, beleértve a törökfürdőt, a főlépcsőházat, az edzőtermeket, az éttermeket és kávézókat, a kabinokat, valamint a Titanic filmben is többször látható nagy báltermet is. Tehát minden olyan fényűző lesz, mint elődjén, kiegészítve a 21. század legújabb navigációs és biztonsági rendszereivel és persze megfelelő számú mentőcsónakkal ellátva és egyéb, modern életmentő eszközökkel.

Az óceánjáró várhatóan körülbelül 2400 fős utaslétszámmal, és 900 főt számláló kiszolgáló személyzettel elődje tiszteletére ugyanazt az utat fogja megtenni, mint amit a Titanic tett volna meg Southampton és New York között.

 

forrás

Hozzászólások