Vörös szőnyeg egy múzeum előtt? – MET Gála 2014.

A New York-i Metropolitan Múzeum Divatintézetének gáláját május 5-én rendezték meg. Az idei MET Gála valódi vörös szőnyeges paradicsom volt, hiszen az haute couture ruhákban felvonuló sztárok azt a hatást keltették, mint akik a múlt századból libbentek elő.

2014/05/07

Nem megszokott, de egy múzeum is rendezhet vörös szőnyeges, sztárokat felvonultató eseményt. A New York-i Metropolitan Múzeum Divatintézetének (The Metropolitan Museum of Art – The Costume Institute) gáláját – amit világszerte, csak MET Gálaként emlegetnek – május 5-én rendezték meg.

A MET Gálának több évtizedes hagyománya van és az egyik legexkluzívabb vörös szőnyeges eseménynek számít. A grandiózus esemény célja az adománygyűjtés a múzeum javára. 2013-ban például kilenc millió dollárt – majdnem két milliárd forintot – sikerült összegyűjteni a szervezőknek.

Az első MET Gálát még 1971-ben tartották meg. Az idei eseményen témáját Charles James: Beyond Fashion című időszakos kiállítás adta. Az angol divattervezőt az America’s First Couturier – vagyis amerika első couture-tervezője – címmel ruházták fel.

Képek forrása: Josh Haner/The New York Times

Hozzászólások