Vörösboros meggyleves

Dobd fel a hideg gyümölcslevest egy kis alkohollal

2017/03/24

Bármilyen ételt is bolondítanál alkohollal, tuti nem nyúlsz mellé. Próbáld ki a vörösboros gyümölcslevest és többé nem akarod már máshogy! 

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 6 dl víz
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 dl juharszirup
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • gyömbér

Elkészítés: 

1. A gyömbért ráreszeljük a kimagozott meggyre, majd ráöntjük a vörösbort, és elkezdjük párolni.

2. Mikor a meggyszemek berepednek, adjuk hozzá a juharszirupot, majd öntsük fel a vízzel.

3. Forraljuk fel, adjuk hozzá a hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a vaníliaaromát. Forraljuk fel újra, és lehűtve lehet tálalni. Extraként tejszínhabot is rakhatunk rá. 

Jó étvágyat! 

Hozzászólások