Bármilyen ételt is bolondítanál alkohollal, tuti nem nyúlsz mellé. Próbáld ki a vörösboros gyümölcslevest és többé nem akarod már máshogy!
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 6 dl víz
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 1 dl juharszirup
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- gyömbér
Elkészítés:
1. A gyömbért ráreszeljük a kimagozott meggyre, majd ráöntjük a vörösbort, és elkezdjük párolni.
2. Mikor a meggyszemek berepednek, adjuk hozzá a juharszirupot, majd öntsük fel a vízzel.
3. Forraljuk fel, adjuk hozzá a hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a vaníliaaromát. Forraljuk fel újra, és lehűtve lehet tálalni. Extraként tejszínhabot is rakhatunk rá.
Jó étvágyat!