Waikiki húsgolyók

Hawaii konyha az otthonodba

2016/07/11

A waikiki húsgolyók a Hawaii konyha egyik specialitása. Kicsit időigényes az elkészítése, de az íze garantáltan kárpótol a fáradozásaidért!

Unod a hétköznapi ízeket, ellenben szereted az édes-savanyút, de nem feltétlenül kínaira vágysz? Akkor a waikiki húsgolyók lesz a tökéletes választás! Néhány órát elszórakozhatsz vele, de olyan ételt rakhatsz az asztalra, amit még az éttermek sem feltétlenül láttak még. Mutatjuk is a receptet!

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált marhahús
  • 2/3 csésze sima zsemlemorzsa
  • 1/3 csésze darált vöröshagyma
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 1/2 tk só
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 40 dkg darabos ananász (a levét tegyük félre)
  • 1/3 csésze ecet
  • 1/3 csésze apróra vágott zöld paprika

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
  2. Alaposan keverjük össze a darált húst a zsemlemorzsával, hagymával, tejjel, tojással és a sóval egy tálban. Gyúrjunk belőle golyókat, és tegyük egy tepsibe.
  3. Süssük az előmelegített sütőben, amíg a húsgombócok alul megpirulnak, kb. 25 perc alatt, majd vegyük a lángot alacsony fokozatra.
  4. Keverjük össze a kukoricakeményítőt és a barna cukrot egy serpenyőben. Adjuk hozzá a megmaradt ananászlevet és ecetet, és keverjük simára. Forraljuk egy teljes percig, majd vegyük le a lángról, és öntsük rá a húsgolyókra.
  5. Tegyük az ananászdarabokat és a paprikát a tepsibe.
  6. Hagyjuk a keveréket a sütőben, amíg az ízek teljesen összeérnek.

Jó étvágyat!

Hozzászólások