Webber betonfalnak rohant autójával

A baleset a World Endurance Championship hatórás versenyén történt

2014/12/01

Sao Paulóban rendezték a World Endurance Championship (WEC – Tartóssági Világsorozat) hatórás versenyét, ahol a volt Forma-1-es pilóta, Mark Webber balesetet szenvedett.

A WEC sorozatnak az a különlegessége, hogy az autókat több pilóta is vezeti a futam során és a kocsiknál a gyorsaság mellett az autók tartóssága az elsődleges.A sorozat első számú versenye, a Le Masi például 24 órás.

Mark Webber a Sao Paulói versenyen indult, amely hat órás. A versenyző a huszas rajtszámmal indult és a futam vége felé érte a baleset, amikor is nekiütközött először Matteo Cressoni Ferrarijának, utána a pályát övező betonfalnak, majd a szalagkorlátnak rendkívül nagy erővel.

 

Balesete nagyon hasonlít a 2003-as Brazil Nagydíjon történt hasonló esetére, amikor a Brazil Nagydíjon ugyanott érte baleset a Jaguart és ugyanott landolt a szalagkorlátnál, mint az idén. (Akkor Fernando Alonso a Webber által okozott baleseti törmelékek miatt szintén balesetet szenvedett, az F1-es futam is ugyanúgy a biztonsági autó mögött ért véget, mint a WEC mostani versenye.)

A csapat azonnal azt nyilatkozta, hogy ausztrál versenyzőjük jól van, amit az is bizonyít, hogy Webber már a hordágyon mutatta, hogy részéről minden rendben van.(forrás: vezess.hu)

Hozzászólások