Whitney Houston legemlékezetesebb pillanatai

Hihetetlen, hogy már két éve nincs velünk

2014/09/09
Whitney Houston legemlékezetesebb pillanatai

Hihetetlen, hogy már két éve nincs velünk a világ legszebb hangú énekesnője. A csodálatos tehetségű Whitney Houston 1963. augusztus 9-én született Newarkban, New Jerseyben. Tini modellként kezdte pályafutását, több magazinon is volt címlaplány. Aztán kiadta első albumát, mely a nevét viselte.

 

1986-ra felkerült a slágerlistákra, az első album, a „Whitney Houston”-nak köszönhetően, amely olyan dalokat is tartalmazott, mint a „Saving all my love for you vagy a „You give good love”.

 

1986 februárjában részt vett a Grammy Awards díjátadóján, remélve, hogy a három díj egyike azövé lesz, köztük az Év Albuma díj. El is vitte az egyiket – a legjobb pop vokál női előadói díjat a „Saving all my love for you” dalért, amelyet a díjátadó gálán is elénekelt.

 

1991 – A kedvenc viseletem ez az egészen egyszerű jogging szerelés, amit a „The Star Spangled Banner” alkalmával viseltem, az Öböl háború idején. Soha nem felejtem el azt a napot – még make-up sem volt rajtam, azt se tudtam, mi történik velem. Az előadás után rengetegen vártak, köztük sok családtag is – emlékezetes volt.

 

1992 – “Az a helyzet a filmezéssel és velem, hogy én mindig is énekelni tudtam inkább” – , mondta az InStyle magazinnak. “Ez az igazság”. A Több mint testőr fő dala, az „I will always love you” eredetileg egy Dolly Parton dal, amely így a világ legszebb szerelmes dalainak egyikévé vált.

1992 – Whitney összeházasodott a New Edition énekes Bobby Brown-nal, és ezt a gyönyörű Marc Bouwer fehér ruhát viselte. „Annyi emlék tör elő a drága Whitney-vel kapcsolatban” – írta ki Bouwer Facebook oldalára az énekesnő halálakor. „Ott voltam a 25. születésnapi buliján, én öltöztettem fel az esküvőjére és számtalan előadásra és rendezvényre… mérhetetlenül hiányzol. Szeretlek, Marc.”

1996 – Houston a „Count on Me” (Számíthatsz rám) című dalt adta elő Cec Winans-al a 38-dik Grammy Awards díjátadón, ahol ezt a struktúra mintás ruhát viselte bor színű rúzzsal. A film betétdala (Waiting to Exhale) arany kategóriás lett az Államokban és a 8. lett a 100 legjobb dal listán.

 

2003 – Az 1998-as MTV Video Music Awards-on, a 71. Annual Academy Awards díjátadón és 2003-ban is Whitney és Mariah Carey összehangolták fellépő ruhájukat, amikor párban léptek fel.  Így adták elő a „When you believe”  és a „Prince of Egypt” film dalt is.

2003 – Whitney a bicepszeit mutatja, miközben a “Try it on my own” című dalt adja elő a VH1 Dívák Duettje műsorban, Las Vegasban. Gyönyörűen mutat arany színű ruhájában a hozzá illő sminkkel és loknikkal. “Lehetsz úgy is szexi, hogy nem mutatsz sokat magadból. A test árulkodó anélkül is, hogy sok ruhát levennénk” – nyilatkozta az InStyle magazinnak.

 

2005– a BET 25-dik Anniversary Show-ra ebben a pazar átlátszó ujjú fekete kisestélyiben ment oldalán férjével Bobby Brown-nal, akitől 14 évi házasság után vált el egy meglehetősen rázós válóperben.

 

2011 – Houston a Clive Davis tiszteletére rendezett elő-Grammy Gálára ezzel az oldalra fésült frufrus hajjal és rendkívül elegáns flitteres garbónyakú ruhában ment el. A 2009-es albumáról az “I look to you” című dalról nyilatkozta azt, hogy egészen különleges számára ez a dal, akkor is hallja, ha csendben van, magában.

080814-whitney-houston-11-567

2012 – az ez évi elő-Grammy Gálán, február 9-én ezt a fahéj színű melírozott hajat és visszafogott, hozzáillő sminket viselte az egyszerű fekete vonalú ruhához. Ez volt az utolsó nyilvános közszereplése, mielőtt két nappal később meghalt, az Annual Grammy Awards díjátadó napján, 48 évesen.

 (forrás: InStyle US)

Hozzászólások