Wimbledon – Babos és Mladenovics elvesztette a döntőt női párosban

A sokáig kétesélyes meccsen végül érvényesült a papírforma

2014/07/06

Babos Tímea – oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal – kikapott a női páros fináléjában a wimbledoni teniszbajnokságon.

A döntőt az idei Australian Openen győztes, a Roland Garroson pedig döntős, második helyen kiemelt Sara Errani, Robert Vinci olasz duó nyerte 6:1, 6:3-ra.
Legutóbb 1986-ban játszhatott magyar játékos Grand Slam-tornán döntőt, akkor Temesvári Andrea Martina Navratilovával diadalmaskodott Párizsban, a francia nyílt bajnokságon.
A szombati mérkőzés 55 percig tartott.

 

fotó: www.tenisz.hu
fotó: www.tenisz.hu

Eredmények:
női páros, döntő: 
Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 2.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.) 6:1, 6:3 

Babosék úgy jutottak el a fináléig, hogy a legjobb 16 között a címvédő és világelső Szu Vej-Hszieh, Suaj Peng tajvani, kínai kettőst búcsúztatták. 


A meccs rögtön egy brékkel indult, az olaszok elvették Babos adogatását, majd hozták a sajátjukat. Mladenovic szervájánál sem sikerült az első játék begyűjtése a kissé megilletődötten játszó magyar-francia duónak, amikor azonban Errani volt soron, ők is brékeltek, s 3:1-re szépítettek. Mint azonban később kiderült, ez volt az egyetlen gém, melyet a nyitó játszmában hozni tudtak, a rutinos olaszok ugyanis 27 perc alatt szettelőnybe kerültek.

fotó: www.hvg.hu
fotó: www.hvg.hu


A második felvonás is rosszul indult Babosék szempontjából, az elvesztett első játékot követően azonban a 21 éves soproni játékos adogatásánál sikerült egyenlíteni. Ezután fej fej mellett haladtak a felek, majd 3:2-es vezetésénél az ellenfél egy brékkel 4:2-re ellépett. A következő játék is az olaszoké lett, akik így pályafutásuk első wimbledoni címének kapujába kerültek. Babosék ugyan nyertek még egy gémet, de Vinciék végül – igazolva a papírformát – “behúzták” a meccset.


Az ellenfél ma parádésan játszott, gyakorlatilag esélyt sem adott a győzelemre – értékelt a honlapján, a babostimea.hu oldalon Babos Tímea. “Mi talán kevésbé játszottunk jól, főleg a szerva nem volt olyan hatékony, mint az elmúlt meccseken. De természetesen boldog vagyok, óriási élmény volt a centeren egy döntőt játszani!” – tette hozzá. (MTI)

Hozzászólások