Woody Allen halálát akarta Frank Sinatra

A maffia lett volna a segítségére

2015/12/11

Woody Allen a világ egyik leghíresebb rendezője – valószínűleg ez mentette meg az életét, amikor Frank Sinatra a maffiával akarta megöletni.

Nemrég ünnepelte 80. születésnapját Woody Allen, és a színész-rendező életére nagyon sok mindent lehet mondani (a vérlázítótól a botrányosig), de hogy unalmas lett volna, azt semmiképp. Szerelmi életét nem hogy a nagy közönség, de valószínűleg ő maga sem tudta követni, aminek meg is lett az eredménye – perek, összetűzések az exekkel és életveszélyes fenyegetés.

A legenda egyik legnagyobb botránya akkor robbant ki, amikor Mia Farrow élettársaként kiderült: viszonya van nevelt lányával, Soon-Yivel. Ekkor a dühös asszony hatalmas botrányt csinált, és megvádolta Woodyt, hogy másik lányukat szexuálisan molesztálta. Nem ez volt azonban a legsúlyosabb következménye az ügynek rá nézve: Mia volt férje, Frank Sinatra ugyanis meg akarta öletni a rendezőt.

Woody Allen és Mia Farrow itt még egy párként
Woody Allen és Mia Farrow itt még egy párként

„Sinatra és Mia csak két évig voltak házasok, de később is nagyon közel álltak egymáshoz. Frank úgy érezte, bosszút kell állnia Woodyn azért, amit Miával művelt. Nemcsak azzal fenyegette meg Allent, hogy eltöri a lábát, de az olasz kapcsolatain keresztül fel akarta bérelni a maffiát, hogy tegyél el láb alól a rendezőt! Frank úgy vélte, Woody rászolgált a halálra, de ez még a maffiának is sok volt, nem vállalták a megbízást. Nem nyírnak ki egy filmrendezőt azért, mert megcsalta a feleségét” – áll egy nemrégen megjelent életrajzi regényben.

Hozzászólások