Zabpelyhes csokoládés keksz

Készítsd el és vidd magaddal akár egy kirándulásra!

2018/04/10

A keksz tökéletes kiegészítője egy tartalmas reggelinek vagy jól jöhet egy hosszú kirándulás alkalmával ha falatozni akarunk valami aprót.

A zabpehely nagyon jól laktat, így érdemes ezzel készíteni a következő finomságot. A keksz nagyon jó ötlet ha sütnél valamit például hétvégére. Ha kirándulni vagy strandolni mész, hiszen csak bedobod egy zacskóba és már viheted is. Nem olvad, nem romlik és nagyon finom! 

Hozzávalók:

  • 75 g zabpehely
  • 75 g finomliszt
  • 2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg barna cukor (puha)
  • 10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés:

1. Robotgéppel a puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Szárazon felhevített serpenyőben, rázogatva, néhány perc alatt megpirítjuk a zabpelyhet. Kávédarálóban finomra őröljük.

2. Összekeverjük a zabpehelylisztet a sima liszttel, hozzászitáljuk a kakaóport, a csokidarabkákat, beleszórjuk a szódabikarbónát és a csipet sót is. Fakanálra váltva a tojásos-cukros-vajas masszához keverjük, több részletben, a lisztes egyveleget.

3. A masszából tenyerünkkel diónyi golyócskákat gömbölygetünk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távol, és kb. fél centis korongokra lapogatjuk őket. (Kb. 10 keksz fél el kényelmesen egy normál méretű tepsin.) Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, pontosan 8 percre.

Jó étvágyat! 

(forrás:nosalty.hu)

 
Hozzászólások