Zafír kijelzővel jön piacra az iPhone 6?

Az Apple exkluzív zafír üveg gyártását biztosítja az iPhone 6-hoz - és még azon is túl

2014/05/25

Az Apple fő technológia partnere, a GT Advanced Technologies, amely zafír üveggel látja el a céget, bejelentette, hogy készen áll rá, hogy kereskedelmi forgalomba hozza magas minőségű kereskedelmi mennyiségű termeléssel bíró új ASF165 zafír növelő/növesztő kemencéit,  amelyek ez év harmadik negyedévére készen állnak a termelésre – ami pont  megfelelően igazodik időben az iPhone 6 megjelenéséhez – amelynek várhatóan zafír kijelzője lesz. Ezek a kemencék látják el a GTAT-t és az Apple-t nagy zafír tételekkel, nincs másik olyan termelő illetve készülék gyártó, amely ilyen tételben használna olcsó zafír üveget az közeli jövőben.

Sapphire-Display-640x353

A GTAT kemencéiben a zafír kristály labdákat egy olyan eljárással növesztik, amelyet tavaly fedeztek fel. A GTAT nyilatkozatában elrejtve volt egy másik olyan adat is, amely arra utal, hogy az Apple ráteszi a kezét a zafír üveg piacra és ki is fogja terjeszteni azt. A cég jelezte, hogy kifejlesztett több csúcstechnológiát is, amely lehetővé teszi jelentős, 165 kilónál nagyobb tömbök gyártását is. A cég meg kívánja tartani ezt az ASF csúcstechnológia rendszert a magáénak egy hosszabb időre.

Optical-Sapphire-Boule

Amikor a gyártók tömbökről, bálákról beszélnek – legyen az szilikon vagy zafír – általában súlyra vagy ritkábban átmérőre gondolnak. Mindkettő fontos. Minél nagyobb darabokat tudnak levágni a nagyobb tömbökről a munkákhoz, annál kisebb a veszteség a kisebb levágásokhoz képest – ez az oka annak, hogy az Intel és a TSMC a 450 mm szilikon szeleteket erőltette. A GT Advanced Technologies már akár 15 inch nagyságú tömböt is tud gyártani (380 mm), ami az átmérőt illeti.

Hozzászólások