Zagyvai Gábor, tetoválóművész és piercer

Az RC News szakértője

2014/06/12

“Angol órán ültem, kb. 16 éves lehettem. Elkezdtem az angol füzetembe golyóstollal mindenféle vonalakat rajzolni, néha vastagokat, néha vékonyakat. Elkezdett érdekelni, hogy hogyan lehetne ilyen vonalakkal a füzet üres területeit betölteni és a minták, és formák csak úgy jöttek maguktól.

zagyvaigabor2
Az RC News szakértője: Zagyvai Gábor, tetoválóművész és piercer

Később már az összes füzetemben ilyen vonalak voltak, néhol kisebb méretekben néhol nagyobbakban, attól függően, hogy mennyire érdekelt az óra amin ültem később elkezdtem ezeket a nagy felületű grafittal rajzolt firkákat egy külön füzetbe gyűjteni, és egész szép gyűjteményt halmoztam fel belőlük. Valahogy mindig csak beugrott, hogy melyik vonalhoz, mi illene: körök, szaggatott vonalak, nyilak, spirálok és ehhez hasonló formák. Ezek szinte minden rajzomon fölfedezhetőek.

A füzetet később kinőttem, és a rajzaimat kartonra, később pedig nagyméretű rétegelt lemezre rajzoltam aminek fehér volt a felülete, így a fekete szín szépen kiütközött. Egyszer Eszterrel üldögéltünk valahol és miközben a naptáramat nézegettem eszembe jutott az absztrakt miszticizmus kifejezés. Az eddigi rajzok közül is csak azoknak adtam címet amik a mű készítése közben megjelentek a tudatomban. Még akkor is leírtam ezeket a címeket, ha elsőre furának tűntek gondolok itt a Hallucinogén bálna mibenléte, vagy a Jégen táncoló balettművészek ösztönös cselekedetei című képeimre), így mindenképpen fel kellett írnom ezt a remek kifejezést a naptáramba. Így is lett, és ezek után elkezdtem a képeim stílusát az absztrakt miszticizmusnak nevezni.

Scarification készítéssel és piercing behelyezéssel 2004 óta foglalkozom. Ebben az évben talált rám az az érzés, mely örökre megváltoztatta az életemet, és azóta a test módosítása a hobbym, a munkám és a szenvedélyem is. Folyamatos tanulással sikerült elérnem, hogy megtanuljak különböző bonyolult testmódosítási folyamatokat, melyeket azóta is folyamatosan fejlesztek, hogy munkámat még precízebbé tegyem. Célom, hogy a testmódosítás összes fajtáját tökéletesen megtanuljam, és folyamatosan fejlődjek technikailag és szellemileg életem végéig. Számomra a vendégeim biztonsága és elégedettsége a legfontosabb.”

Zagyvai Gábor

Hozzászólások