Zaklatóktól rettegnek hazai sztárjaink

Rendőri védelemmel a rajongók ellen

2015/05/06

Mintha csak Amerikában lennénk, a hazai sztárokat sem kímélik az őrült rajongók, akiktől aztán csak nagyon nehezen, vagy esetenként hivatalos úton tudnak megszabadulni. Legutóbb az Operettszínház színésze, Peller Károly keveredett kínos helyzetbe.

A jóképű fiatal színész, Peller Károly sok nő álmainak netovábbja, ami egyrészről bók és elismerés, esetenként azonban átcsaphat egy furcsa és kellemetlen mániákus üldözésbe, ami már zaklatásnak minősül. Ezt pedig nemhogy egy ismert személy, de egy átlagember is nehezen tolerálja. Egy bizonyos ponton túl már tűrhetetlen, amit a közszereplőknek el kell viselniük.

“Zaklatnak! Egy nő minden éjjel felhív, és beleliheg a telefonba” – panaszkodott Kökény Attila. Az énekesnek tavaly év végén nem volt egy nyugodt éjszakája. Megdöbbentő, hogy meddig el mernek menni a rajongók! Olvasd el!

kokenyattila4

Peller Károly a minap távoltartási eljárást kezdeményezett egyik hölgy rajongójával szemben, mert az túllépett egy határt. “Egy fiatal, 32 éves nőről van szó, aki eleinte csak a közösségi oldalamon írt nekem, aztán ezek a levelek elszaporodtak, volt, hogy napi 40-50 üzenetet küldött. Egészen odáig ment, hogy a színházban a nézők között járkált, kérdezgette, hogy tetszett az előadás, és úgy mutatkozott be, mintha az én párom lenne. Végül megjelent a házam előtt, ami már tarthatatlan volt” – válaszolta kérdésünkre a színész.

peller károly
fotó: Éder Vera

A zaklató úgy állította be a helyzetet, mintha szerelmi kapcsolata lenne a színésszel, leveleket írt az Operettszínháznak, Kossuth-díjat követelt neki, még a Minisztériumhoz is küldött felszólítást, hogy ismerjék el a munkáját. “Egy bizonyos határig én is mindig udvarias és kedves vagyok a rajongóimmal, hiszen számomra elismerés, ha valaki megvár a művészbejárónál az előadás után, hogy autogramot vagy közös fotót kérjen. De mindig kínosan ügyelek rá, hogy a magánéletem ne sérüljön. Próbálom humorral kezelni az olyan helyzeteket, amik már túllépnek egy bizonyos határt, de szerencsére nem sok zaklató van. Nekem nagyon jó fej és normális a rajongótáborom, akadnak köztük olyanok, akikkel már baráti kapcsolatot alakítottunk ki.

Természetesen ezek után nem mehettünk el a kérdés mellett, hogy vajon előfordult-e már a színész életében olyan, hogy egy rajongói levél kapcsán az illető felkeltette az érdeklődését és végül találkozott vele: “Nyilván egy férfinek is imponál, ha tetszik és bókokkal halmozzák el, de ha a magánszférámba lép be valaki, azt már nem szeretem. Randi szintjén soha nem fordult elő, hogy találkoztam volna valamelyik hölggyel, hiszen minden rendben a magánéletemmel. De ha nem így lenne, valószínűleg akkor se. Ennek az a legfőbb oka, hogy ezek az emberek általában egy illúzióba, egy a színpadon megformált karakterembe szeretnek bele, nem engem akarnak. Ez pedig hamis képet festhet, és csalódást okozhat mindkét fél számára. Sok félreértésre adhat okot egy ilyen helyzet” – árulta el Peller Károly.

Nem ő az egyetlen, akinek azzal kell szembesülnie, hogy rajongói átlépnek egy bizonyos határt. Sokszor az ember, ha kedves a követőivel, ők felhatalmazva érzik magukat arra, hogy személyeskedésbe menjenek át. Ha pedig a közszereplő úgy érzi, már nem szeretne bizonyos részletekbe belefolyni, akkor sértve érzik magukat.

Hozzászólások