Zalatnay Cinit kifosztották, míg aludt

40 év emlékét lopták el tőle

2014/10/02

Tragikus véget is érhetett volna a betörés, ha Zalatnay Sarolta és a lánya felébred akkor, amikor ellopták az énekesnő 40 év alatt összegyűjtött értékeit.

ciniEddig a nyomozás miatt nem beszélhetett róla, de mivel a rendőrség tegnap lezárta a hivatalos folyamatot, és nem találta meg az elkövetőt, Zalatnay Cini elárulja, hogy betörtek családi házába, és elvitték minden értékes és számára fontos ékszerét.

Reggel vettük észre, hogy a teraszajtót valaki kiemelte, illetve egy kisebb táskám és egy fülbevalóm hevert a földön. Azonnal világossá vált, hogy éjjel kiraboltak bennünket. Végtelenül szomorú vagyok, mert az összes ékszeremet elvitték. Az értékük mintegy négymillió forintra tehető, de nem ezért fáj annyira. Hanem azért, mert egy része családi örökség volt, másik felét pedig az elmúlt 40 év során kaptam, vásároltam. Fontos emlékek fűződtek hozzájuk, mindegyikük egyedi darab volt. Bár figyeltetem az internetes oldalakon, hátha rábukkanunk legalább néhányra, de úgy gondolom, esély sincs rá, hogy valamikor előkerülnek” – mondta az RC News-nak az énekesnő.

A súlyos kár mellett sokkal nagyobb az a probléma, hogy Cini és a lánya, Niki semmit sem érzékelt abból, hogy illetéktelenek jártak a házban.

A rendőrség azt mondta: örüljünk, hogy nem ébredtünk fel, mert ki tudja, milyen tragédia történhetett volna. Állítólag mostanában a rablók egyfajta kábító spray-vel befújják azt a lakást, ahová betörnek, így a háziak nem ébrednek fel. Azt gondolom, így történhetett a mi esetünkben is, hiszen sem a lányom, sem én, de még a kutyánk sem hallott semmit. Békésen aludtunk, amikor kifosztottak bennünket. Biztos vagyok benne, hogy az elkövető ismerte a terepet, hiszen a teraszajtót emelte ki, de az utcáról még az sem látszik, hogy a háznak terasza van. Sajnos nincs mit tenni, bele kell törődnöm, hogy a régi emlékeim már nem lesznek meg, és örülhetünk annak, hogy nem történt nagyobb baj. Mindenesetre a ház biztonsági rendszerét megerősíttettük, de azóta sem tudunk nyugodtan aludni” – tette hozzá Zalatnay Cini.

Hozzászólások