Zalatnay vádlója is sáros?

Büntetőeljárás folyik ellene

2015/03/24

Meglepő információk láttak napvilágot Zalatnay Cini bírósági ügyével kapcsolatban: az őt feljelentő Abonyi Mónikát egy másik perben lopással vádolják.

Zalatnay Cini bírósági ügyében múlt héten született döntés, melynek értelmében az énekeső másfél év börtönbüntetést kapott három évre felfüggesztve. A vád szerint Cini 2 millió forintot kapott kölcsön a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnökétől, Abonyi Mónikától, aki azonban soha többé nem látta viszont a pénzét.

Cini akkor azt mondta: nem kölcsönről volt szó, mert ő úgy gondolta, a pénzt azért kapta, mert segít az alapítvány munkájában. Éppen ezért fellebbezett az ítélet ellen.

A Bors most egészen új információkat talált az üggyel kapcsolatban, Abonyi Mónikának ugyanis egy másik bírósági pere is folyik éppen, amelyben azonban ő a vádlott. Az alapítvány elnöke öt évvel ezelőtt állatvédelmi okokra hivatkozva lefoglalt egy karcagi házaspártól 11 szarvasmarhát. A gazdák feljelentették Abonyit, ám állításuk szerint nem a saját állataikat kapták vissza.

zalatnay2
Zalatnay az ügy ellenére ugyanúgy segít az állatvédőknek

Végül a hatósági állatorvos feljelentette a Csillagszem Alapítvány elnökét, akit két év négy hónap börtönre ítéltek lopás miatt, ám az ügynek még mindig nincs vége.

„Abonyi Mónika azzal fenyegetőzött, hogy anyám forog majd a sírjában, olyanokat tesz, amiért nem szereztem meg neki a pénzt az ő álmára, az állatvédelmi központra. Pedig én lettem volna a legboldogabb, ha ez összejön. Mivel nem voltam tagja az alapítványának, nem láttam bele semmibe” – mesélte Cini a Borsnak, akit már korábban figyelmeztették az ismerősei, hogy vigyázzon az elnökkel. – „Valaki az állítja, hogy ad nekem egyszer ennyit, aztán annyit, meg még ráad, azok után, hogy én azt nem adom vissza, az annyira életszerűtlen, hogy az elképesztő. Ezek után meg felszámol nekem 20-40 ezer forintot, amikor a benzinünket sem fizették ki, amikor Szolnok, Budapest, Tárnok között autóztunk. Ez volt a mi nagy bizniszünk, amibe így jól belenyúltam.”

 

Hozzászólások