Zidane kifejelte Benítezt a Real Madridból

Menesztették a spanyol vezetőedzőt

2016/01/05

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, a hétfői sajtótájékoztatón jelentette be: menesztették Rafa Benítez spanyol vezetőedzőt. Helyét a legendás játékos, Zinedine Zidane veszi át.

received_2491012060986581

Az 55 éves edző három évre írt alá szerződést a csapattal, de annyira rosszul szerepelt a csapat az utóbbi időben, hogy hét hónapi vezetés után elküldték a posztjáról.

Az igazgatótanács nehéz döntést hozott meg. Rafa Benítez csodálatos személyiség, igazi profi, de bármennyire is fájó kimondani, elbocsátottuk a vezetőedzői pozícióból. Nagyon büszke vagyok, hogy Zinedine Zidane-t nevezhetem ki utódnak, mert tudom, hogy számára a lehetetlen nem létezik“, jelentette be a hírt Pérez.

Zinedine Zidane

A francia klasszis Zidane eddig a Real Madrid B csapatát, a Castillát irányította és eddigi nyilatkozataiból az derült ki, hogy véleménye szerint nincs felkészülve egy ilyen komoly feladat ellátására. A történtek alapján mégis sikerült őt valahogyan meggyőzni, azt azonban nem árulták el, hány évre szól a szerződés.

A mai nap nagyon fontos a számomra. Sokkal izgatottabb vagyok most, mint amikor játékosként kerültem a Real Madridhoz. Szívvel-lélekkel végzem majd a munkámat, hogy minden jól működjön“, fogadta Zidane lelkesen a rá ruházott megbízást.

Legelső cselekedete az lett volna, hogy visszahívja a csapatba Iker Casillast, aki azonban nem akart élni a felkínált lehetőséggel. A 43 éves új edző hamarosan a tettek mezejére lép: január 9-én mutatkozik be a csapat élén a Deportivo elleni hazai bajnokságon.

Benítez valószínű nem fog nagyon ellenkezni a döntéssel kapcsolatban, hiszen még emlékezhetünk rá Zidane hogyan zárta vitáját Materazzi-val 2006-ban.

Hozzászólások