Zimankó és hidegfront szerdán

7 és 15 fok várható

2015/12/02

Szerdán eleinte a Dunántúlon és a középső országrészben számíthatunk kisebb esőre, majd napközben számottevő csapadék már nem várható.

Szerdán nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, a Dunántúlon egyre többfelé kisüt a nap. Helyenként még élénk lehet a szél, a hőmérséklet csúcsértéke 7 és 15°C között alakul, északkeleten várható a hűvösebb idő.

Hidegfronti hatás várható. Enyhébb napok jönnek, havazás, havas eső sehol sem várható. Kedden szórványosan lehet kisebb mennyiségű csapadék, mely eső formájában fog hullni, majd szerdától szárazabb időszak jön.
idojaras

Csütörtök reggelre többfelé köd képződik, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Számottevő csapadék nem várható, nyugaton, délnyugaton válhat szakadozottabbá a felhőzet. Gyenge marad a légmozgás, ugyanakkor néhány fokot mérséklődik a nappali felmelegedés.

Pénteken is ködösen, párásan indul a nap, mely napközben több helyen ismét tartósan is megmaradhat. A légmozgás gyenge lesz, csupán jelentéktelen eső, ködszitálás fordulhat elő. A maximumok 5 és 10°C között alakulnak.

A hétvégére is jellemzőek lesznek a ködös, párás reggelek és erősen felhős, borongós nappalokra számíthatunk számottevő csapadék nélkül. Mérséklődik a nappali felmelegedés, a ködösebb tájakon csak 5-6 fok körül maradhatnak a maximumok.

Forrás: Időkép

Hozzászólások