Zöld Gyémánt: az alga ezer hatása

Étrendkiegészítéstől a kedélyjavításig

2016/04/29

Bár Európa- és világszerte egyre népszerűbb, Magyarországon az alga még mindig kevésbé ismert csodaszernek számít. Pedig ezernyi jótékony hatása van!

Napjainkban egyre elfogadottabb és népszerűbb az algák fogyasztása. Amennyiben beírjuk a keresőbe az alga szót, rengeteg találatot kapunk. Sok „algatermelő”, árusító cég hirdeti csodaszereit – persze szerintük mindig az Ő termékük a legjobb a világon. Itt is – mint az egész étrend kiegészítő iparban – nagy a verseny. Egy viszont biztos, az algák jótékony hatása már régóta ismert, viszont figyelni kell arra, hogy az egyes termékekhez milyen adalékanyagokat kevernek hozzá, valamint az sem mellékes, hogy milyen tisztasági körülmények között készülnek ezek a termékek.

“Tengereink és édesvizeink élőlényei minden betegségtől megtisztítanak” –állította Kr. e. 5. században Euripidész. A híres görög drámaíró szerint az algák gyógyító erejét az emberiség már valószínűleg az ősidők óta használja különböző panaszaik kezelésére, illetve azok megelőzésére. Kelet- és Dél-Kelet Ázsiában is már évezredek óta fogyasztanak algákat. Jelenleg Japánban egy ember évente átlagosan 10 kg algát fogyaszt. Talán ennek is köszönhető, hogy a felkelő nap országában a legmagasabb az átlag életkor.

alga002

Milyen algát fogyasszunk? Ez egy nagyon fontos kérdés. Jelenleg több, mint 25000 algafajt ismer a tudomány, ezek a világ összes élőanyag-mennyiségének egyharmadát teszik ki. Nem meglepő tehát, hogy Földünk oxigén termelésében hatalmas szerepet játszanak. Sok nemzet fogyaszt nagyobb méretű algákat, sőt trágyázásra is használják őket, de a legelterjedtebb a mikroalgák étrend-kiegészítőként való alkalmazása, ezek közül is a spirulina és a chorella fajoké.

Legismertebb – és bizonyított tény -, hogy a mikroalgák fogyasztása jelentős mértékben hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Egy gramm mikroalga elfogyasztása felér 1 kilogramm vegyes összetételű zöldség szervezetbe való juttatásával. Számos vitamint és az emberi szervezet számára fontos nyomelemet tartalmaznak. Magas klorofill tartalmuknak köszönhetően fertőtlenítő és méregtelenítő hatásuk igen jelentős. Képesek az egészségre káros anyagok megkötésére és azoknak a szervezetből való eltávolítására, mivel felépítésükből adódóan magukba szívják azokat.

Jótékony hatásuk mára bizonyított. Az alább említett példák tényleg csak példák voltak, emellett még számos testi és akár szellemi problémánk megoldói lehetnek.

A chlorellaalgában található a legtöbb napfény, kiemelkedően magas klorofill tartalmának köszönhetően. A köznyelvben„méregmágnesként” említik, de csodás módon lúgosít, és ha már tiszták vagyunk és megfelelő PH értékkel rendelkezünk, nincs mese, „gatyába rázza” minden szervünket is. Egyszerűen egyetlen mellékhatással rendelkezik: EGYENSÚLYT és EGÉSZSÉGET teremt.

Ezt azonban lehet még tovább fokozni egy egyedi termelési eljárásunknak köszönhetően!

  • A Green Diamond Chlorella Algapor 100%-os tisztaságú szuperélelmiszert tartalmaz, gyengített sejtfalának köszönhetően ellátja a spirulina alga feladatát is! A piacon egyedülálló technológiával hozták létre, „bölcsője” zárt erőmű. Ez azért kiemelendő, mert így semmi szennyezőanyag nem kerülhet bele! Az, amit a csomagolásban lát, csak alga, színtiszta „arany”.
  • A Green Diamond Algakeverék, egy kapszulázott változat. Azon kívül, amiket fent megemlítettünk, még teljesebb spektrumban támogatja a szervezetet! Máriatövismag kivonat, D-vitamin és Liponsav hatóanyagok hozzáadásával készült, így adott a magasabb szintű májméregtelenítés és működésserkentés; csont-, fogazat-, és immunerősítés, valamint antioxidáns hatás!

Tudj meg többet ITT az algákról!

(Hirdetés)

Hozzászólások