Zöldséges húsgolyók

Ha a gyermek nem akarja megenni a zöldséget ezt add neki!

2017/01/12

A következő zöldséges húsgolyók nagyon egyszerűek, nagyon finomak és majdnem olyanok, mint egy sima fasírt, csak sokkal jobbak. 

A gyerekeket nehéz rávenni a zöldséges ételek elfogyasztására, de ha így készíted el biztos nem mond rá nemet a csemete sem! 

Hozzávalók (12 adag):

  • 2 kg darált marhahús
  • 1 közepes db cukkini
  • 2 nagy db sárgarépa
  • 5 közepes db újhagyma
  • 1 db chili (kimagozva, apróra vágva)
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés: 

1. Egy nagy tálba reszeljük le először a cukkinit, sózzuk be, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Nyomkodjuk át pár perc elteltével, így a felesleges lé távozik belőle. Ekkor reszeljük hozzá a sárgarépát és aprítsuk bele az újhagymát, valamint a chilit is, majd jöhet a kétszer átdarált marhahús és a fűszerek. Ezekkel jól keverjük át az egészet. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Készítsünk kicsi golyókat a zöldséges-húsos keverékből, és már mehetnek is egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, némi olívaolaj locsolással. Nem kell nagy helyet hagyni közöttük, egy picit összesülnek, kisebbek lesznek úgyis.

3. Ha elkészültek a húsgolyók, vegyük ki a sütőből és szedjük át őket egy tálba. Letakarva hagyjunk pihenni legalább 10 percig, utána tálaljuk. Hidegen is nagyszerű. 

Jó étvágyat!

Hozzászólások