Zombi evolúció

Mert, hogy ők is fejlődnek, bizony

2016/02/10

Bírod a fröcsögő vért, lógó húscafatokat és megzavarodott tekinteteket? A zombi evolúció komoly egyedfejlődésen ment keresztül az elmúlt száz évben, és aki ma annak számít, az régen csak egy elegáns, kialvatlan londiner volt.

Ez a valamivel több, mint 2 perces videó a ma menőnek számító zombifilmek és sorozatok előtt tiszteleg. A korrektül összerakott kis mozi bemutatja, hogy az elmúlt 100 évben milyen változásokon ment át a műfaj. Bár a modern filmes megjelenések során látható átalakulás inkább köszönhető a sminkesek és maszkmesterek munkájának, semmint az őrületes színészi tehetségnek, de le a kalappal egy-egy stáb előtt. Most ne kattints, ha nem bírod a zombikat! A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek:

A lélek nélkül mászkáló figurák korabeli elődje a mai ábrázolási mód tükrében egy elegáns fiatalembernek hat, aki csak pár órával tovább bulizott és rossz lakásba ment haza. Ma már sokkal kifinomultabban, részletgazdagabban jelenítik meg a kóborló testeket, de ahogy a film világa, úgy a technika is fejlődik, érthető, ha ki se látszunk a zombi maratonból!

Hozzászólások