Zserbó pohárkrém: egyszerű és isteni ünnepi desszert

Egy különleges ünnepi finomság

2017/12/18

Ha szeretnétek valamit beújítani a bejgli és a mézeskalács mellé, készítsétek el ezt az isteni és nagyon egyszerű édességet.

Ha a klasszikus ünnepi finomságok mellé szeretnél valami újat is az asztalra tenni, mutatunk egy isteni de nagyon könnyen elkészíthető desszertet. Nagyon gyorsan elkészül és legalább olyan gyorsan el is fog fogyni!

zserbopaharkrem2
Forrás: izeselet.hu

Hozzávalók (4 adagra):

  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg finomra őrölt dió + néhány szem a tálaláshoz
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 + 8 dkg cukor
  • 30 dkg tejföl
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 15 dkg mascarpone
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 dkg étcsoki

Elkészítés:

  1. A kekszhez a lisztben elkeverjük az őrölt diót és a sütőport. A tojást felhabosítjuk a vajjal és a 10 dkg cukorral, majd összedolgozzuk a lisztes keverékkel. A masszából korongokat formázunk, és sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük. A kekszek sütés közben terülni fognak, ám mivel úgyis össze fogjuk tördelni, ennek most nincs jelentősége.
  2. A kekszeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percet sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Hűlés közben még szilárdul az állaguk.
  3. Közben a tejfölt krémesre keverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a mascarponekrémmel.
  4. A kihűlt kekszeket összetördeljük, és 3/4-üket elosztjuk 4 desszertes pohárban. Rákanalazzuk a krémet, megszórjuk a maradék keksszel, a sárgabarackokkal és a lereszelt étcsokival. Néhány szem dióval díszítjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.

Forrás

 

Hozzászólások