Zserbós bonbon

Egy recept, ha nem bírsz betelni a csokigolyókkal

2016/09/08

Oda vagyunk az apró bonbon falatokért, de sosem tudunk eleget vásárolni belőlük. Azonban ha el tudod készíteni magadnak, rengeteg csokigolyód lesz.

Ez a zserbós bonbon kiváló lehet saját készítésű ajándékként vagy otthoni fogyasztásra. Minőségét sokáig megőrzi, bár ezt még nem sikerült tesztelni, mert mindig hamar elfogyott.

Hozzávalók a gombóchoz:

  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek konyak vagy rum
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek sárgabaracklekvár
  • 5 ml rumaroma

Hozzávalók a csokibevonathoz:

  • 15 dkg étcsokoládé (tortabevonó)
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés:

1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel. Állni hagyjuk kb 1 órán át.

2. Szétaprítjuk az aszaltbarackokat, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható massza keletkezzen belőle.

3. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokibevonás.

4. Kb. 1 óra múlva a tortabevonót/étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük az olajat.

5. A hűtőből kivett gombócokat bevonjuk a csokival. Ha kész, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe.

Jó étvágyat!

Hozzászólások